Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden raadslid Venlo weer aan het werk

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 11:40

Ali Oruç keert terug in de gemeenteraad van Venlo. Dat laat het voormalige raadslid van EENLokaal weten in een bericht op Facebook.

Hij pakt zijn werk nu op als eenmansfractie.

Strijdbaar
Hij roept Venlonaren op contact met hem op te nemen als ze met kwesties in hun maag zitten. Hij zegt samen met hen te willen strijden voor een leefbaar Venlo.

EENLokaal
Oruç en EENLokaal besloten begin augustus afgelopen jaar om uit elkaar te gaan. Dat gebeurde nadat in enkele panden van Oruç onregelmatigheden geconstateerd waren. Zo zouden er meer mensen in zijn panden wonen dan was toegestaan. Eerder had hij zelf gepleit voor een harde aanpak van illegale kamerverhuur en overbewoning.

Lees ook: Venloos raadslid verdacht van fraude en witwaspraktijken

Rustperiode
Oruç heeft 16 weken thuis gezeten om 'tot rust te komen'. Inmiddels vindt hij dat hij lang genoeg heeft thuis gezeten. Vanaf februari gaat hij weer aan het werk. Volgens Oruç zijn de verhoudingen met EENLokaal en andere partijen in de Venlose raad niet verstoord.

Zetel
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalde Oruç 737 stemmen en dat is volgens het raadslid bijna voldoende voor een complete zetel. Daarom vindt Oruç dat hij met goed recht als eenmansfractie zijn werk kan doen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen