Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden Palmen blijft aan als wethouder

Geplaatst opwoensdag 29 november 2017 - 23:35

Jo Palmen blijft aan als wethouder in Brunssum, ook al wordt zijn wethouderschap in een integriteitsonderzoek een risico voor de gemeente Brunssum genoemd.

Een motie van afkeuring door de oppositie werd door de coalitie van lokale partijen weggestemd.

Lees ook: Palmen over rapport: 'Bullshit in, bullshit out'

Steun
De lokale fracties BBB/Lijst Palmen, PAK, Lijst Borger en BCD bleven als één man achter de omstreden wethouder staan in de extra raadsvergadering met het integriteitsonderzoek naar Palmen als enige agendapunt.

Groot risico
Palmen werd op 10 oktober tot wethouder benoemd, nog voordat een onderzoek naar zijn integriteit was afgerond. Maar toen het onderzoek klaar was, bleek dat vernietigend. Palmen zou als wethouder een groot risico vormen voor de gemeente, onder meer door een jarenlange procedure tussen Palmen en de gemeente over een stuk grond.

Lees hier ons live-blog terug en bekijk de beelden van de raadsvergadering.

Botte communicatie
Ook de vaak botte manier van communiceren van Palmen in de raad en een column in een lokaal krantje ziet het onderzoek als een risico. Maar volgens Palmen zelf deugt er weinig van dat onderzoek. Bovendien vindt hij dat het onderzoek alleen maar is opgesteld om hem in een kwaad daglicht te stellen. De bedoeling daarvan is, volgens Palmen, om Brunssum mee te sleuren in een gedwongen herindeling.

Verdediging coalitie
Ter verdediging van Palmen wijzen ook de coalitiepartijen steeds naar 'de landelijke partijen' die volgens hen proberen om Brunssum zo snel mogelijk een herindeling in te duwen. Zij zien de hele integriteitskwestie rond Palmen als een van de manieren die 'de landelijken' gebruiken om aan te tonen dat Brunssum bestuurlijk niet op eigen benen kan staan, en dus moet fuseren met andere Parkstadgemeenten.

Unaniem
De gemeenteraad besloot verder om een commissie in te stellen die namens de gemeente onderzoek gaat doen naar het 'gronddossier' tussen Palmen en de gemeente. Ook een motie om alvast een onderzoek te gaan doen zodat Brunssum zich kan wapenen tegen een van bovenaf opgelegde herindeling kon rekenen op steun, en werd unaniem aangenomen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen