Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden omroepbaas op straat gezet

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 21:00

Pieter Janssen, de in opspraak geraakte directeur van Omroep Reindonk, is dinsdag op straat gezet.

Het bestuur van de Horster omroep is het vertrouwen in Janssen kwijt na publicaties in De Limburger. Ook de bestuursfunctie bij koepelorganisatie OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) is inmiddels beëindigd.

Schimmigheden
In het artikel 'De puinhopen na het Pieter-effect' schetste De Limburger onlangs het spoor van
schimmigheden dat Janssen tijdens zijn carrière bij diverse lokale omroepen achterliet. Zowel bij P&M (Peel en Maas) als bij 3ML (Leudal) en Omroep Venray was sprake van onbetaalde rekeningen, onduidelijkheden in de boekhouding of zelfs contracten met medewerkers die buiten het bestuur om waren afgesloten.

Loonstroken
Bij zijn huidige standplaats
Reindonk zou Janssen ook loonstroken voor een medewerkster hebben vervalst. Reindonk stelde na de berichtgeving zelf onderzoek in en komt nu tot de conclusie dat Janssen niet langer is te handhaven. "Uit het onderzoek naar het functioneren van Pieter Janssen is gebleken dat het in De Limburger geschetste beeld in belangrijke mate juist is", aldus een door het bestuur uitgebrachte verklaring.

Geen vertrouwen
"Het beeld komt naar voren van een directeur die onbevoegd handelingen verricht en rekeningen achterhoudt. (..) Het vertrouwen in Pieter Janssen is ernstig geschaad." Dinsdag werd ook bekend dat Janssen bij de ouderraad van een
Heldense basisschool duizenden euro’s van de rekening zou hebben gehaald.

Lees ook: Omroepbaas ook verdacht van schoolfraude

De vrijwilligers van Omroep Reindonk zijn dinsdagavond bijgepraat over de verwikkelingen. Pieter Janssen, die tot nu toe alles ontkende, was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar op zijn ontslag.

Lees ook: Van fraude verdachte omroepdirecteur onder vuur

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van fraude verdachte omroepbaas stopt voorlopig
Omroepbaas ook verdacht van schoolfraude
Directeur Omroep Venray moet vertrekken
Verdachte omroepbaas legt ook bestuursfunctie neer
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen