Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden natuurgenezer vervolgd voor drie doden

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 11:32

De Duitse natuurgenezer Klaus Ross wordt officieel aangeklaagd door justitie in Duitsland.

Volgens het Brabants Dagblad wordt de 61-jarige Ross drie keer dood door schuld verweten. Ook handelde hij in strijd met de Duitse geneesmiddelenwet.

Heilpraktiker
De zogenoemde Heilpraktiker had in Brüggen, net over de grens bij Reuver, een kliniek voor de alternatieve behandeling van kanker. In de alternatieve kankerkliniek stierven in juli 2016 drie mensen onder verdachte omstandigheden. Ook werden er patiënten in het ziekenhuis opgenomen.

Lees ook: Omstreden natuurgenezer Ross blijft mensen behandelen

Dosering
De Duitse Justitie verwijt Ross dat hij de patiënten een overdosis van het middel 3-BP gaf. De dosering was drie tot zes keer te hoog, aldus justitie. Ook gebruikte de natuurgenezer niet de juiste hulpmiddelen en zijn werkwijze was niet in orde.

De kliniek van Ross behandelde veel mensen die waren opgegeven door reguliere artsen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen