Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden natuurgenezer vervolgd voor drie doden

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 11:32

De Duitse natuurgenezer Klaus Ross wordt officieel aangeklaagd door justitie in Duitsland.

Volgens het Brabants Dagblad wordt de 61-jarige Ross drie keer dood door schuld verweten. Ook handelde hij in strijd met de Duitse geneesmiddelenwet.

Heilpraktiker
De zogenoemde Heilpraktiker had in Brüggen, net over de grens bij Reuver, een kliniek voor de alternatieve behandeling van kanker. In de alternatieve kankerkliniek stierven in juli 2016 drie mensen onder verdachte omstandigheden. Ook werden er patiënten in het ziekenhuis opgenomen.

Lees ook: Omstreden natuurgenezer Ross blijft mensen behandelen

Dosering
De Duitse Justitie verwijt Ross dat hij de patiënten een overdosis van het middel 3-BP gaf. De dosering was drie tot zes keer te hoog, aldus justitie. Ook gebruikte de natuurgenezer niet de juiste hulpmiddelen en zijn werkwijze was niet in orde.

De kliniek van Ross behandelde veel mensen die waren opgegeven door reguliere artsen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen