Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden Moszkowicz-serie opent met 622.000 kijkers

Geplaatst opdonderdag 26 januari 2017 - 10:13

Voor de eerste aflevering VPRO-dramaserie De Maatschap, geïnspireerd op de Maastrichtse advocatenfamilie Moszkowicz, zaten woensdagavond 622.000 kijkers aan de buis gekluisterd.

Dat meldt Televizier donderdagochtend.

Verbod
De omstreden serie is gebaseerd op de belevenissen van de bekende advocatenfamilie. Robert Moszkowicz en zijn zoon Yehudi hebben er alles aan gedaan om de serie van de buis te houden. Zo probeerden ze zowel de productie als het uitzenden van De Maatschap te verbieden. Tot twee keer toe werden ze in het ongelijk gesteld.

Autobiografie
Vader en zoon Moszkowicz gingen de strijd aan met de vierdelige serie omdat ze meenden dat er zonder toestemming geput was uit de autobiografie van Robert Moszkowicz.

In de serie, waarin Pierre Bokma en Daan Schuurmans een hoofdrol vervullen, komt de naam Moszkowicz overigens niet voor. De familie heet Meyer.

Lees hier al het nieuws over de rechtszaak rondom de serie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moszkowicz verliest ook in hoger beroep over televisieserie
Moszkowicz-clan verliest kort geding om televisieserie
Familie Moszkowicz gaat televisieserie te lijf
Yehudi Moszkowicz
Moszkowicz-telg blijft strijden tegen tv-serie
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen