Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden installatie Statenlid Moison gaat niet door

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 15:30

De installatie van Cees Moison als nieuw Statenlid gaat vrijdag niet door.

Hij wil eerst een gesprek met fractievoorzitter Andy Rossel van GroenLinks en de Limburgse GroenLinks-voorzitter Marij Pollux.

Niet welkom
Moison reageert daarmee op het besluit van de GroenLinks-fractie dat hij niet welkom is. De reden daarvan is dat hij geen lid meer is van de partij. Maar volgens Moison is hij nog steeds een GroenLinkser in hart en nieren.

Lees ook: Cees Moison niet meer welkom bij GroenLinks

Niet hoffelijk
Hij vindt het niet van hoffelijkheid getuigen dat de fractie niet eerst een gesprek met hem heeft afgewacht.
Dat hij eerder nog niet op een uitnodiging voor zo'n gesprek had gereageerd, had met drukke werkzaamheden te maken, onder meer in Duitsland, aldus Moison. "Werk gaat voor". In het gesprek dat er nu toch komt, is zijn inzet om gewoon deel uit te gaan maken van de fractie van GroenLinks.

Eenmansfractie
Als de fractie hem buiten de deur blijft houden, weet Moison nog niet wat hij doet en of hij als eenmansfractie in het Limburgs Parlement gaat zitten. "
Dat laat ik nog in het midden", zo zegt hij. De eerstvolgende vergadering van het Limburgs Parlement waarin hij kan worden geïnstalleerd is op 9 november.

Brugman
Moison is de beoogde opvolger van
GroenLinks-statenlid Carla Brugman. Die is gestopt omdat ze wethouder is geworden in Venray. Vrijdag heeft zij officieel afscheid genomen van de provinciale politiek. Cees Moison was eerder Statenlid voor GroenLinks van december 2013 tot en met maart 2015. Verder was hij bijna vier jaar gemeenteraadslid in Roermond.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen