Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden installatie Statenlid Moison gaat niet door

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 15:30

De installatie van Cees Moison als nieuw Statenlid gaat vrijdag niet door.

Hij wil eerst een gesprek met fractievoorzitter Andy Rossel van GroenLinks en de Limburgse GroenLinks-voorzitter Marij Pollux.

Niet welkom
Moison reageert daarmee op het besluit van de GroenLinks-fractie dat hij niet welkom is. De reden daarvan is dat hij geen lid meer is van de partij. Maar volgens Moison is hij nog steeds een GroenLinkser in hart en nieren.

Lees ook: Cees Moison niet meer welkom bij GroenLinks

Niet hoffelijk
Hij vindt het niet van hoffelijkheid getuigen dat de fractie niet eerst een gesprek met hem heeft afgewacht.
Dat hij eerder nog niet op een uitnodiging voor zo'n gesprek had gereageerd, had met drukke werkzaamheden te maken, onder meer in Duitsland, aldus Moison. "Werk gaat voor". In het gesprek dat er nu toch komt, is zijn inzet om gewoon deel uit te gaan maken van de fractie van GroenLinks.

Eenmansfractie
Als de fractie hem buiten de deur blijft houden, weet Moison nog niet wat hij doet en of hij als eenmansfractie in het Limburgs Parlement gaat zitten. "
Dat laat ik nog in het midden", zo zegt hij. De eerstvolgende vergadering van het Limburgs Parlement waarin hij kan worden geïnstalleerd is op 9 november.

Brugman
Moison is de beoogde opvolger van
GroenLinks-statenlid Carla Brugman. Die is gestopt omdat ze wethouder is geworden in Venray. Vrijdag heeft zij officieel afscheid genomen van de provinciale politiek. Cees Moison was eerder Statenlid voor GroenLinks van december 2013 tot en met maart 2015. Verder was hij bijna vier jaar gemeenteraadslid in Roermond.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen