Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden hotelplan Koningsbosch van de baan

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 13:11

Het omstreden hotelplan in het kloostercomplex in Koningsbosch is van de baan.

Echt-Susteren heeft de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het kloostercomplex afgewezen, zo laat de gemeente in een verklaring weten. Het plan stond al op losse schroeven omdat het vermoeden is dat de plannen gefinancierd zouden worden met crimineel geld.

Hilton
In het oude klooster zou een hotel worden gevestigd van Curio Collection, een merknaam van het wereldwijde Hilton-concern.

Lees ook: Projectontwikkelaar gaat los over kwestie rondom Hilton

Negatief advies
De gemeente liet een zogenoemd Bibob-onderzoek doen naar projectonwikkelaar Gelasius. Er kwam een negatief advies omdat 'er ernstig gevaar bestaat dat het project gefinancierd zal worden met uit strafbare feiten verkregen middelen en dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen dan wel uit strafbare feiten verkregen voordeel te benutten'.

De verdenkingen zouden te maken hebben met de voormalig directeur van Gelasius, die al geruime tijd verdachte is in een strafzaak.

Foto: Beeldbank Limburg

Boevenblad
De twijfels en het opschorten van de vergunning zorgden vorig jaar al voor veel geruzie tussen de gemeente en de projectontwikkelaar. Deze laatste was boos vanwege de verdenkingen.

De projectontwikkelaar dreigde burgemeester Jos Hessels voor het gerecht te slepen vanwege uitspraken over de ontwikkelaar op sociale media. Twee betrokkenen deden aangifte van smaad, laster en belediging omdat Hessels het woord 'criminelen' gebruikte. Maar de zaak werd niet in behandeling genomen. Ook noemde burgemeester Jos Hessels de Limburgse kranten een 'boevenblad' vanwege de manier waarop verslag werd gedaan van een raadsvergadering over de zaak.

Lees ook: Hessels woest na publicatie krant: 'Het is een boevenblad'

Blijf hoopvol
Jan Stor, de huidige directeur van projectontwikkelaar Gelasius, kan inhoudelijk nog niet reageren op het besluit. "Ik blijf hoopvol", zo laat hij aan L1 weten. Verder laat Stor via Facebook weten dat hij zich over eventuele vervolgstappen gaat beraden. "Wij gaan alle mogelijke trajecten op zorgvuldigheid en efficiëntie verkennen", schrijft hij.

De gemeenteraad van Echt-Susteren is woensdagmiddag geïnformeerd over het besluit. Later op de middag geeft de gemeente een nadere toelichting.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen