Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden Duitse natuurgenezer werkte in Venlo

Geplaatst opwoensdag 3 augustus 2016 - 5:55

De Duitse natuurgenezer na wiens behandeling drie patiënten om het leven kwam, heeft in het verleden in Venlo gewerkt.

Klaus Ross verrichtte tot 2014 behandelingen voor de Gezondheidscirkel Venlo. Die bestaat niet meer, maar daar werd wel de basis gelegd voor de kliniek van Ross net over de grens, in Bracht.

Meer patiënten
Vorige week overleed een Brabantse vrouw na een behandeling in die kliniek, zo bleek dinsdagochtend. Dinsdagavond bleek dat nog twee andere patiënten om het leven zijn gekomen, een uit Nederland en een uit België.

Lees ook:
- Drie slachtoffers in Duitse kankerkliniek
- Politie onderzoekt verdachte dood in kankerkliniek

Kwakzalverij
De Vereniging tegen de Kwakzalverij waarschuwt kankerpatiënten om niet in zee te gaan met buitenlandse artsen of natuurgenezers. De therapieën zijn duur en bieden alleen maar valse hoop, aldus een woordvoerder.

De vereniging hoorde enkele weken geleden voor het eerst van de behandelmethoden in de Duitse Klaus Ross-kliniek. Ze werkt nog aan een waarschuwing daarover voor de website.

Weinig ervaring
Klaus Ross heeft weinig ervaring met de behandeling van kankerpatiënten. Dat zegt mede-oprichter André Hartel van het kankerbehandelcentrum in Bracht. Oud-Venlonaar Hartel nam in 2013 het initiatief voor de privé-kliniek, waar hij samenwerkte met Klaus Ross. Anderhalf jaar geleden stapte hij uit de samenwerking.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dubieuze kankerkliniek gesloten door autoriteiten
Nog geen meldingen over omstreden kankerkliniek
Duitse inspectie doet aangifte tegen omstreden Klaus Ross
'Patiënten kliniek Bracht overleden aan overdosis'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen