Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden Duitse natuurgenezer werkte in Venlo

Geplaatst opwoensdag 3 augustus 2016 - 5:55

De Duitse natuurgenezer na wiens behandeling drie patiënten om het leven kwam, heeft in het verleden in Venlo gewerkt.

Klaus Ross verrichtte tot 2014 behandelingen voor de Gezondheidscirkel Venlo. Die bestaat niet meer, maar daar werd wel de basis gelegd voor de kliniek van Ross net over de grens, in Bracht.

Meer patiënten
Vorige week overleed een Brabantse vrouw na een behandeling in die kliniek, zo bleek dinsdagochtend. Dinsdagavond bleek dat nog twee andere patiënten om het leven zijn gekomen, een uit Nederland en een uit België.

Lees ook:
- Drie slachtoffers in Duitse kankerkliniek
- Politie onderzoekt verdachte dood in kankerkliniek

Kwakzalverij
De Vereniging tegen de Kwakzalverij waarschuwt kankerpatiënten om niet in zee te gaan met buitenlandse artsen of natuurgenezers. De therapieën zijn duur en bieden alleen maar valse hoop, aldus een woordvoerder.

De vereniging hoorde enkele weken geleden voor het eerst van de behandelmethoden in de Duitse Klaus Ross-kliniek. Ze werkt nog aan een waarschuwing daarover voor de website.

Weinig ervaring
Klaus Ross heeft weinig ervaring met de behandeling van kankerpatiënten. Dat zegt mede-oprichter André Hartel van het kankerbehandelcentrum in Bracht. Oud-Venlonaar Hartel nam in 2013 het initiatief voor de privé-kliniek, waar hij samenwerkte met Klaus Ross. Anderhalf jaar geleden stapte hij uit de samenwerking.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dubieuze kankerkliniek gesloten door autoriteiten
Nog geen meldingen over omstreden kankerkliniek
Duitse inspectie doet aangifte tegen omstreden Klaus Ross
'Patiënten kliniek Bracht overleden aan overdosis'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen