Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden Duitse natuurgenezer werkte in Venlo

Geplaatst opwoensdag 3 augustus 2016 - 5:55

De Duitse natuurgenezer na wiens behandeling drie patiënten om het leven kwam, heeft in het verleden in Venlo gewerkt.

Klaus Ross verrichtte tot 2014 behandelingen voor de Gezondheidscirkel Venlo. Die bestaat niet meer, maar daar werd wel de basis gelegd voor de kliniek van Ross net over de grens, in Bracht.

Meer patiënten
Vorige week overleed een Brabantse vrouw na een behandeling in die kliniek, zo bleek dinsdagochtend. Dinsdagavond bleek dat nog twee andere patiënten om het leven zijn gekomen, een uit Nederland en een uit België.

Lees ook:
- Drie slachtoffers in Duitse kankerkliniek
- Politie onderzoekt verdachte dood in kankerkliniek

Kwakzalverij
De Vereniging tegen de Kwakzalverij waarschuwt kankerpatiënten om niet in zee te gaan met buitenlandse artsen of natuurgenezers. De therapieën zijn duur en bieden alleen maar valse hoop, aldus een woordvoerder.

De vereniging hoorde enkele weken geleden voor het eerst van de behandelmethoden in de Duitse Klaus Ross-kliniek. Ze werkt nog aan een waarschuwing daarover voor de website.

Weinig ervaring
Klaus Ross heeft weinig ervaring met de behandeling van kankerpatiënten. Dat zegt mede-oprichter André Hartel van het kankerbehandelcentrum in Bracht. Oud-Venlonaar Hartel nam in 2013 het initiatief voor de privé-kliniek, waar hij samenwerkte met Klaus Ross. Anderhalf jaar geleden stapte hij uit de samenwerking.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nog veel vragen in zaak tegen Klaus Ross
Oprichter van kankerkliniek is tegen opgraven van lichamen
'Onderzoek naar 63 Nederlanders en 6 Belgen in zaak-Ross'
'Patiënten kliniek Bracht overleden aan overdosis'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen