Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden Duitse natuurgenezer werkte in Venlo

Geplaatst opwoensdag 3 augustus 2016 - 5:55

De Duitse natuurgenezer na wiens behandeling drie patiënten om het leven kwam, heeft in het verleden in Venlo gewerkt.

Klaus Ross verrichtte tot 2014 behandelingen voor de Gezondheidscirkel Venlo. Die bestaat niet meer, maar daar werd wel de basis gelegd voor de kliniek van Ross net over de grens, in Bracht.

Meer patiënten
Vorige week overleed een Brabantse vrouw na een behandeling in die kliniek, zo bleek dinsdagochtend. Dinsdagavond bleek dat nog twee andere patiënten om het leven zijn gekomen, een uit Nederland en een uit België.

Lees ook:
- Drie slachtoffers in Duitse kankerkliniek
- Politie onderzoekt verdachte dood in kankerkliniek

Kwakzalverij
De Vereniging tegen de Kwakzalverij waarschuwt kankerpatiënten om niet in zee te gaan met buitenlandse artsen of natuurgenezers. De therapieën zijn duur en bieden alleen maar valse hoop, aldus een woordvoerder.

De vereniging hoorde enkele weken geleden voor het eerst van de behandelmethoden in de Duitse Klaus Ross-kliniek. Ze werkt nog aan een waarschuwing daarover voor de website.

Weinig ervaring
Klaus Ross heeft weinig ervaring met de behandeling van kankerpatiënten. Dat zegt mede-oprichter André Hartel van het kankerbehandelcentrum in Bracht. Oud-Venlonaar Hartel nam in 2013 het initiatief voor de privé-kliniek, waar hij samenwerkte met Klaus Ross. Anderhalf jaar geleden stapte hij uit de samenwerking.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nog veel vragen in zaak tegen Klaus Ross
Oprichter van kankerkliniek is tegen opgraven van lichamen
'Onderzoek naar 63 Nederlanders en 6 Belgen in zaak-Ross'
'Patiënten kliniek Bracht overleden aan overdosis'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen