Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden De la Vega vertrekt bij Roda JC

Geplaatst opzaterdag 5 oktober 2019 - 17:03

Roda JC en investeerder Mauricio Garcia de la Vega zetten een punt achter de korte, maar turbulente samenwerking.

De Mexicaan ziet af van de overname van de aandelen van de Frits Schrouff Foundation, zo laten de KNVB en de gemeente Kerkrade in een gezamenlijk statement zaterdag weten. De huidige eigenaar Frits Schrouff heeft bijna 80 procent van de aandelen van de club in handen. Die zou De la Vega van hem overnemen.

Geen vertrekpremie
De verwachting was dat De la Vega een vertrekpremie zou krijgen, maar daar ziet hij volgens advocaat Ivo Sigmond vanaf. "Wij zijn tevreden met de oplossing." Hessel Meijer, directeur van Roda, prijst de Mexicaan dat hij afziet van financiële claims tegen de club.

Crisis onoplosbaar
De voetbalbond, de gemeente en Roda kwamen vrijdag bijeen om de problemen bij Kerkraadse club te bespreken. De beoogd eigenaar van de club zei daarin dat de crisis onoplosbaar is. "Het belang van de club moet bij iedereen altijd voorop staan", aldus de Mexicaan. Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade is een tevreden mens. "Ik ben blij dat nu gezocht kan worden naar nieuwe investeerders", zei Dassen. Maar ze kwam ook met een waarschuwing: "Roda is er nog niet."

Eigen veiligheid
De la Vega werd vorige week uit het stadion gezet door woedende fans, die het zat waren dat de Mexicaan zijn beloftes niet nakwam en nog geen cent in de club had gestoken. Ook het personeel van Roda legde deze week het werk neer. "Voor mij persoonlijk staat mijn eigen veiligheid voorop. Ik neem het echter de fans niet kwalijk dat zij vechten voor hun club."

Onjuist beeld
Volgens de investeerder is hij door de gebeurtenissen in de media als een 'onbetrouwbaar persoon' neergezet. "Dat beeld is onjuist. De club heeft bij mij altijd op de eerste plaats gestaan. Daarom ben ik ook zo vasthoudend geweest."

Pijn in het hart
De la Vega: "Ik neem met pijn in het hart afscheid van de club en een aantal mensen binnen en rond de club." Ook zegt hij dat hij het team in zijn hart heeft gesloten. "Het is het hart van de club."

Vrijdagavond maakten supporters op social media al melding dat Garcia de la Vega gesignaleerd zou zijn op vliegveld Maastricht Aachen Aiport.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen