Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden carnavalsfeest Heerlen gaat niet door

Geplaatst opmaandag 29 september 2014 - 17:31

Het Heerlense carnavalsevenement Aod òp Nuj op maandag 10 november gaat niet door. Dat hebben de organisatoren maandagmiddag besloten.

De viering van de opening van het carnavalsseizoen zou samenvallen met de nationale herdenking van de vliegramp met de MH17.

Kritiek
De afgelopen dagen zwol de kritiek hierop aan. Nadat eerst de gemeente Heerlen de subsidie voor Aod òp Nuj introk, distantieerde daarna de koepel van Limburgse carnavalsverenigingen zich van het initiatief. In het weekend sprak ook gouverneur Theo Bovens, overigens op persoonlijke titel, zijn afkeuring uit.

Nadat in het weekend en maandag enkele sponsoren als TV Limburg en Bufkes afhaakten, kwam de organiserende stichting Sjpas en Cultuur Parkstad maandag in spoedzitting bijeen. Besloten werd alsnog om dit jaar een streep door Aod òp Nuj te trekken.

Bezweken onder druk
In een verklaring schrijft de organisatie van het feest: "De traditionele opening van het carnavalsseizoen en de herdenking van de MH17 wilden wij hand-in-hand laten gaan. De druk van de publieke opinie is ons echter te groot geworden en het splitst de samenleving. Dat willen we niet. In goed overleg met onze partners heeft de Stichting besloten om dit jaar Aod òp Nuj niet door te laten gaan."

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Advies carnavalsverenigingen: 'Geen Aod op Nuj'
Opening carnavalsseizoen Heerlen gaat door ondanks advies
Aod op Nuj in Heerlen
Aod òp Nuj zoekt geld na afblazen subsidie
Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Gedicht en trompetsaluut bij opening carnaval Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen