Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden arts blijft bij corona-ontkenning

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 21:46

Piet van Herten, homeopathisch arts uit Maasbree, blijft bij zijn omstreden corona-uitspraken. Zondag zei hij tijdens een demonstratie in Amsterdam dat er geen coronapandemie is en dat er niemand met Covid-19 op een IC-afdeling ligt.

Volgens de arts is de huidige pcr-test onbetrouwbaar. Veel mensen waarbij met een wattenstaafje lichaamsmateriaal uit de neus- en keelholte wordt gehaald en die positief testen, zouden geen corona hebben maar wel besmet zijn met een ander virus.

"Ik heb de uitvinder van die test gesproken en die zegt: daarmee kun je geen corona vaststellen. Die stelt alleen maar een virus vast." En dus zouden er in de praktijk veel minder mensen corona hebben dan de overheid en de RIVM ons doen geloven, stelt Van Herten.

Video: L1

Ongelijk
Van Herten blijft dus bij zijn standpunt, maar wel is hij bereid zijn omstreden mening bij te stellen. De homeopaat: "Als iemand me uitnodigt om te komen kijken op een IC-afdeling, ga ik meteen mee en dan zal ik op mijn knieën excuses maken. Als ze daadwerkelijk kunnen aantonen dat ik ongelijk heb."

Inspectie
Bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn inmiddels meer dan honderd klachten en meldingen binnengekomen over de homeopathische arts uit Maasbree. Vrijdag vindt er opnieuw een gesprek met hem plaats. Van Herten kan een waarschuwing krijgen of in het ergste geval zijn registratie als arts kwijtraken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen