Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden arts blijft bij corona-ontkenning

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 21:46

Piet van Herten, homeopathisch arts uit Maasbree, blijft bij zijn omstreden corona-uitspraken. Zondag zei hij tijdens een demonstratie in Amsterdam dat er geen coronapandemie is en dat er niemand met Covid-19 op een IC-afdeling ligt.

Volgens de arts is de huidige pcr-test onbetrouwbaar. Veel mensen waarbij met een wattenstaafje lichaamsmateriaal uit de neus- en keelholte wordt gehaald en die positief testen, zouden geen corona hebben maar wel besmet zijn met een ander virus.

"Ik heb de uitvinder van die test gesproken en die zegt: daarmee kun je geen corona vaststellen. Die stelt alleen maar een virus vast." En dus zouden er in de praktijk veel minder mensen corona hebben dan de overheid en de RIVM ons doen geloven, stelt Van Herten.

Video: L1

Ongelijk
Van Herten blijft dus bij zijn standpunt, maar wel is hij bereid zijn omstreden mening bij te stellen. De homeopaat: "Als iemand me uitnodigt om te komen kijken op een IC-afdeling, ga ik meteen mee en dan zal ik op mijn knieën excuses maken. Als ze daadwerkelijk kunnen aantonen dat ik ongelijk heb."

Inspectie
Bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn inmiddels meer dan honderd klachten en meldingen binnengekomen over de homeopathische arts uit Maasbree. Vrijdag vindt er opnieuw een gesprek met hem plaats. Van Herten kan een waarschuwing krijgen of in het ergste geval zijn registratie als arts kwijtraken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen