Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden arts blijft bij corona-ontkenning

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 21:46

Piet van Herten, homeopathisch arts uit Maasbree, blijft bij zijn omstreden corona-uitspraken. Zondag zei hij tijdens een demonstratie in Amsterdam dat er geen coronapandemie is en dat er niemand met Covid-19 op een IC-afdeling ligt.

Volgens de arts is de huidige pcr-test onbetrouwbaar. Veel mensen waarbij met een wattenstaafje lichaamsmateriaal uit de neus- en keelholte wordt gehaald en die positief testen, zouden geen corona hebben maar wel besmet zijn met een ander virus.

"Ik heb de uitvinder van die test gesproken en die zegt: daarmee kun je geen corona vaststellen. Die stelt alleen maar een virus vast." En dus zouden er in de praktijk veel minder mensen corona hebben dan de overheid en de RIVM ons doen geloven, stelt Van Herten.

Video: L1

Ongelijk
Van Herten blijft dus bij zijn standpunt, maar wel is hij bereid zijn omstreden mening bij te stellen. De homeopaat: "Als iemand me uitnodigt om te komen kijken op een IC-afdeling, ga ik meteen mee en dan zal ik op mijn knieƫn excuses maken. Als ze daadwerkelijk kunnen aantonen dat ik ongelijk heb."

Inspectie
Bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn inmiddels meer dan honderd klachten en meldingen binnengekomen over de homeopathische arts uit Maasbree. Vrijdag vindt er opnieuw een gesprek met hem plaats. Van Herten kan een waarschuwing krijgen of in het ergste geval zijn registratie als arts kwijtraken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen