Overslaan en naar de inhoud gaan

'Omstandigheden arbeidsmigranten moeten structureel beter'

Geplaatst opwoensdag 24 november 2021 - 21:09

De werk- en leefomgeving van arbeidsmigranten moet structureel verbeteren.

Dat zeggen Ondernemend Limburg (LLTB, LWV en MKB Limburg), de provincie en de drie regio's Noord-, Midden- en Zuid-Limburg in een gezamenlijke toekomstvisie over internationale werknemers in Limburg.

Vacatures
Volgens de partijen zijn er tot 2030 zeker 40.000 extra arbeidsmigranten nodig om vacatures in te vullen. Dat zei Giel Braun, voorzitter van de Limburgse Werkgevers Vereniging en tevens voorzitter van de Voorzitter Stuurgroep Internationale Werknemers in L1mburg Centraal.

Lees ook: Camping wordt huisvesting voor 400 arbeidsmigranten

Betere voorzieningen
Het totaal aan arbeidsmigranten komt dan uit op 120.000 in Limburg. Daarvoor zijn wel betere voorzieningen nodig, zoals bijvoorbeeld meer en kwalitatievere woningen en taal- en inburgeringscursussen. Volgens LWV-voorzitter Braun is de behoefte aan personeel het grootst in bijvoorbeeld de agrarische sector, transport en logistiek.

Weerstand
De partijen hopen met de aanpak ook misstanden rondom arbeidsmigranten te beperken. Ze erkennen dat er wel eens weerstand is tegen arbeidsmigranten en zullen hun visie de komende tijd dan ook breed onder de aandacht brengen om draagvlak te creƫren. Zo worden er online talkshows georganiseerd en vlogs opgenomen. In de toekomst wordt ook een ambassadeur benoemd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen