Overslaan en naar de inhoud gaan

Omroepbaas ook verdacht van schoolfraude

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 6:06

Pieter Janssen, de in opspraak geraakte directeur van Omroep Reindonk, is in het verleden ook verdachte geweest van fraude in de ouderraad van basisschool De Liaan in Helden.

Janssen (43) zou eind 2008, als penningmeester, ‘enkele duizenden euro’s’ ouderbijdrage achterover hebben gedrukt. Na bemiddeling van het schoolbestuur heeft Janssen het geld teruggestort en zijn penningmeesterschap beëindigd.

Kwestie
Dat bevestigt Thijs Rutten, indertijd voorzitter van Prisma, de scholenkoepel waar De Liaan onder valt. Aangifte is er niet gedaan. "Dat was sowieso aan de ouderraad, niet aan het bestuur, het was hun geld", aldus Rutten, die persoonlijk in de kwestie bemiddelde.

Boeken
Janssen zelf zei dat er ‘alleen iets fout in de boeken was genoteerd', aldus de voorzitter. Nu verklaart Janssen: "Ik zou niet weten wat er bij de ouderraad is gebeurd. Geld verdwenen, zegt u? Geen commentaar." Toenmalig voorzitter van de ouderraad Peter Coenen: "Er is geen aangifte gedaan omdat er niemand was gedupeerd."

Lees ook: Van fraude verdachte omroepbaas stopt voorlopig

Aangifte
Tegen Janssen is recent wel aangifte gedaan door twee medewerkers van Omroep Reindonk wegens gesjoemel met hun contracten en loonstroken. Reindonk doet daar momenteel onderzoek naar. Janssen is inmiddels tijdelijk teruggetreden als directeur. Ook zijn bestuursfuncties bij de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen Nederland) en de Kledingbank Limburg heeft hij voorlopig neergelegd.

Lees ook: Van fraude verdachte omroepdirecteur onder vuur

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van fraude verdachte omroepbaas stopt voorlopig
Van fraude verdachte omroepdirecteur onder vuur
Verdachte omroepbaas legt ook bestuursfunctie neer
Omstreden omroepbaas op straat gezet
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen