Overslaan en naar de inhoud gaan

Omroepbaas ook verdacht van schoolfraude

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 6:06

Pieter Janssen, de in opspraak geraakte directeur van Omroep Reindonk, is in het verleden ook verdachte geweest van fraude in de ouderraad van basisschool De Liaan in Helden.

Janssen (43) zou eind 2008, als penningmeester, ‘enkele duizenden euro’s’ ouderbijdrage achterover hebben gedrukt. Na bemiddeling van het schoolbestuur heeft Janssen het geld teruggestort en zijn penningmeesterschap beëindigd.

Kwestie
Dat bevestigt Thijs Rutten, indertijd voorzitter van Prisma, de scholenkoepel waar De Liaan onder valt. Aangifte is er niet gedaan. "Dat was sowieso aan de ouderraad, niet aan het bestuur, het was hun geld", aldus Rutten, die persoonlijk in de kwestie bemiddelde.

Boeken
Janssen zelf zei dat er ‘alleen iets fout in de boeken was genoteerd', aldus de voorzitter. Nu verklaart Janssen: "Ik zou niet weten wat er bij de ouderraad is gebeurd. Geld verdwenen, zegt u? Geen commentaar." Toenmalig voorzitter van de ouderraad Peter Coenen: "Er is geen aangifte gedaan omdat er niemand was gedupeerd."

Lees ook: Van fraude verdachte omroepbaas stopt voorlopig

Aangifte
Tegen Janssen is recent wel aangifte gedaan door twee medewerkers van Omroep Reindonk wegens gesjoemel met hun contracten en loonstroken. Reindonk doet daar momenteel onderzoek naar. Janssen is inmiddels tijdelijk teruggetreden als directeur. Ook zijn bestuursfuncties bij de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen Nederland) en de Kledingbank Limburg heeft hij voorlopig neergelegd.

Lees ook: Van fraude verdachte omroepdirecteur onder vuur

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van fraude verdachte omroepbaas stopt voorlopig
Van fraude verdachte omroepdirecteur onder vuur
Verdachte omroepbaas legt ook bestuursfunctie neer
Omstreden omroepbaas op straat gezet
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen