Overslaan en naar de inhoud gaan

Omroep-ruzie: Meerssen kiest unaniem voor MeerVandaag

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 20:51

De gemeenteraad in Meerssen meent unaniem dat de zendmachtiging voor de lokale omroep in de gemeente naar MeerVandaag moet gaan.

De huidige machtiging, die in handen is van RTME, verloopt deze zomer. Zowel RTME, onder de nieuwe naam LPO Meerssen, als MeerVandaag, die al maanden met elkaar in conflict zijn, heeft een nieuwe zendmachtiging aangevraagd.

Advies
Het Commissariaat voor de Media beslist uiteindelijk wie die krijgt. Als sprake is van meerdere partijen die een aanvraag indienen, zoals nu in Meerssen dus het geval is, vraagt het commissariaat de gemeenteraad een advies uit te brengen. De gemeente doet dat nu en kiest daarbij voor MeerVandaag.

Wethouder
De raad sluit zich daarmee aan bij het college. Wethouder Berry van Rijswijk gaf eerder al aan dat het college hoopte dat de raad voor MeerVandaag zou kiezen.

Lees hier alles over de lokale omroepen in Meerssen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Omroep-ruzie: LPO Meerssen in beroep tegen besluit
College Meerssen: gun MeerVandaag zendmachtiging
Ruzie bij lokale omroep Meerssen wordt grimmiger
Omroep-ruzie: derde bestuurslid van RTME stapt op
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen