Overslaan en naar de inhoud gaan

Omroep P&M wint twee Lokale Media Awards

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 22:52

Omroep P&M heeft vrijdagavond tijdens de Lokale Media Awards twee prijzen in de wacht gesleept. Bart Nelissen is volgens de jury het grootste presentatietalent van Nederland. Ook de podcast 'P&M Praot Plat' viel het meest in de smaak.

Omroep Venlo en RTV Maastricht grepen naast de hoogste prijs Omroep van het Jaar. Die ging naar Open Rotterdam. Ook in de categorie 'Innovatie' koos de jury niet voor de productie De dure brandweerman van de Venlose lokale omroep.

Perplex
"Ik ben perplex", jubelt prijswinnaar Bart Nelissen. "Super trots ben ik. Samen maken we programma's en het is mooi dat we hiervoor beloond worden." De 29-jarige Panningenaar presenteert onder andere het radioprogramma Lunch Live en de tv-programma's P&M Nieuws en Vaccinatie Update.

Lokale karakter
In de podcast praat Inigo Beeker met gasten over de dialecten in Peel en Maas. In vier delen worden de dialecten en achtergronden daarvan belicht. "Er kwamen veel reacties op de podcast. Het is mooi dat de jury dit bevestigt", reageert Beeker. Jurylid Evelien de Bruijn sprak met veel lof over de productie. Vooral het lokale karakter sprak haar aan.

Hoofdredacteur en presentator Bart Nelissen en vrijwilliger Inigo Beeker dragen de prijzen op aan de medewerkers van de omroep.

Lees ook: Nominaties voor lokale omroepen Venlo en Maastricht

Andere categorieën
De lokale omroep voor de gemeenten Peel en Maas en Beesel was in vier categorieën genomineerd. Nic Kortenoeven maakte kans om omroepvrijwilliger van het jaar te worden, maar greep net naast de prijs. Daarnaast was het tv-programma In de greep door corona een kanshebber.

De Lokale Media Awards zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. De organisatie ligt in handen van de Nederlandse Publieke Lokale Omroep (NLPO). De prijzen werden vrijdagavond op aangepaste wijze uitgereikt vanuit Beeld en Geluid in Hilversum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen