Overslaan en naar de inhoud gaan

Omroep Horst aan de Maas blijft tóch bestaan

Geplaatst opzondag 28 februari 2021 - 20:52

De website en radiozender van Omroep Horst aan de Maas blijven in de lucht. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de omroep en gemeente dit weekend.

De tv-zender van de lokale omroep gaat per 1 maart wel op zwart.

Veel onbegrip
Op dinsdag 23 februari werd bekend dat Omroep Horst aan de Maas per 1 maart ophoudt te bestaan. Dat zorgde voor veel onbegrip in de lokale samenleving. Ook stelden verschillende politieke partijen de afgelopen dagen vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het ‘op zwart gaan’ van de omroep.

'Hartverwarmend'
Veel inwoners staken de omroep afgelopen week een hart onder de riem met berichten, vlaaien en bloemen. Een grote groep van carnavalsartiesten en luisteraars verzamelde zich zondagochtend voor de studio van Omroep Horst aan de Maas. Samen met de makers van het radioprogramma De Wekkerradio zongen zij luidkeels met de muziek mee. "Ontroerend en hartverwarmend", zegt vrijwilliger Veronique Klaassen.

Gesprekken
Vrijwilligers van Omroep Horst aan de Maas hebben donderdag een brandbrief gestuurd aan het gemeentebestuur. Daarin riepen zij het college op om de omroep in leven te houden. Van vrijdagmiddag tot en met zondagavond vonden er gesprekken plaats tussen de omroep en de gemeente. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat de website en radiozender in de lucht blijven. Daardoor kunnen de vrijwilligers doorgaan met het maken van hun radioprogramma’s en de vanuit L1 gestationeerde redacteur/verslaggever blijft content maken voor de website van de omroep.

Lees ook: Vrijwilligers lokale omroep Horst sturen gemeente brandbrief

30.000 euro
De vrijwilligers nemen de huidige stichting over. De gemeente stelt een subsidie van 30.000 euro beschikbaar voor de duur van maximaal zes maanden. Jan Droesen vervult vanaf 1 maart de rol van directeur-bestuurder. Louis Vullings, Dirk Jeurissen en Bas Peeters vormen de nieuwe Raad van Toezicht. De huidige interim directeur-bestuurder en Raad van Toezicht nemen afscheid.

Toekomst
In opdracht van de gemeente heeft een verkenner de afgelopen twee maanden gekeken of de huidige lokale omroep een toekomst heeft. Volgens de verkenner is dat niet het geval. Hij adviseert nu een fusie met Omroep Venray en het online platform Nieuws uit Horst aan de Maas. De komende maanden moet blijken op welke manier er een fusie of samenwerking mogelijk is.

Lees ook: Professionalisering Omroep Horst aan de Maas te ambitieus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen