Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgevallen kraan: moeder vreesde voor spelend zoontje (4)

Geplaatst opmaandag 21 september 2020 - 16:21

De schrik bij de bewoonster van een huis in Heel waar maandagmiddag een bouwkraan omviel, zit er nog goed in. "Ik hoorde een heel harde klap. Ik vloog meteen naar buiten, want daar was mijn zoontje van vier."

De kraan was precies gevallen op het deel van de tuin waar hij normaal speelt. "Ik zag hem niet meteen, dus ik schrok nogal. Gelukkig stond hij doodstil in een andere hoek van de tuin en mankeerde hem niets."

Lees ook: Bouwkraan valt om in Heel: kind aan dood ontsnapt

'Dit vergeet je nooit meer'
Om even te vluchten van alle hectiek in de straat, is het jongetje met zijn vader gaan fietsen. Een buurvrouw die pas net gehoord heeft wat er gebeurd is, komt poolshoogte nemen en geeft de bewoonster een bemoedigende knuffel. "Dit vergeet je nooit meer."

Bekijk dronebeelden van de omgevallen kraan:

Video: Weertdegekste

Tuin vernield
De geschrokken bewoonster wil liever niet met haar naam in de media. Ze doet haar verhaal achter het rood-wit-gekleurde politielint dat ook voor haar woning gespannen is. "We hadden de tuin net klaar", zegt de moeder. "Veel is er kapot. Het kunstgras, de nieuwe zwembadinstallatie, de muur en andere planten natuurlijk. Maar gelukkig is de schade alleen materieel. Dat mijn zoontje ongedeerd is gebleven, is natuurlijk het belangrijkste."

Machinist niet in cabine
Niemand op de bouwplaats wil speculeren over de oorzaak van het ongeluk. Wat wel vaststaat is dat de kraanmachinist niet in zijn cabine zat, maar de kraan op afstand bestuurde vanaf de zijkant van de wagen. Tijdens de werkzaamheden is de kraan gaan hellen en omgevallen. Behalve de tuin van de naastgelegen woning, is ook een berging van een andere woning beschadigd. Vanaf de plek waar de kraanwagen op zijn kant ligt, klinken met regelmaat harde tikken vanuit het staal. Dat is de kraan zelf of een deel van de steigerconstructie waarop de kraan rust.

Voordat is vastgesteld dat de kraan stabiel ligt, mag niemand in de buurt komen van het omgevallen gevaarte. De arbeidsinspectie moet ook nog onderzoek doen naar de oorzaak van het incident waarbij niemand gewond raakte.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen