Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgekomen bemanningsleden helikopter naar Curaçao

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2020 - 15:58

In de haven van Willemstad op Curaçao is het marineschip Zr. Ms.Groningen aangekomen met aan boord de 34-jarige Christine Martens uit Well en Erwin Warnies die verongelukten bij een helikoptercrash.

Dat meldt het ministerie van Defensie dinsdag.

Gecrasht
De NH90-helikopter crashte zondagmiddag bij Aruba in het water. Vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies kwamen bij het ongeval om het leven. Twee andere bemanningsleden bleven ongedeerd.

Lees ook: Limburgse helikopterpiloot verongelukt na crash bij Aruba

Naar Nederland
Het is nog niet duidelijk wanneer de stoffelijke resten naar Nederland worden overgebracht. Dat houdt volgens het ministerie verband met het onderzoek naar de crash. Daarover is nog geen duidelijkheid.

Leden van de Inspectie Veiligheid Defensie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid vertrekken dinsdagavond naar Curaçao. Zij gaan het ongeval onderzoeken. Ook rechercheurs van de marechaussee gaan mee.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen