Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgebouwde touringcar vervoert Limburgse coronapatiënten

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 16:15

Coronapatiënten worden sinds zaterdag per 'ambulancebus' tussen Limburgse ziekenhuizen vervoerd.

De omgebouwde touringcar kan zes patiënten tegelijk vervoeren.

Ambulancezorg
"De eerste rit zaterdagochtend is goed bevallen", zegt Remco van Zijl, crisiscoördinator Ambulancezorg Limburg-Noord. Hij is samen met zijn collega Joop Deriks van Ambulancezorg Zuid-Limburg verantwoordelijk voor de touringcar. Ze hebben de bus gemaakt in samenwerking met GGD Zuid-Limburg.

Vaker
"Op deze manier kunnen we de druk op ambulances verlichten, omdat we zes personen tegelijk kunnen vervoeren", licht Van Zijl toe. "We gaan hem vaker inzetten."

Politiemotoren
De eerste rit ging van het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen naar UMC+ in Maastricht. Een escorte van politiemotoren begeleidde de touringcar. Van Zijl: "Het vervoer moet voorzichtig, vandaar dat motoragenten de weg vrij maken voor de bus."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen