Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgebouwde touringcar vervoert Limburgse coronapatiënten

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 16:15

Coronapatiënten worden sinds zaterdag per 'ambulancebus' tussen Limburgse ziekenhuizen vervoerd.

De omgebouwde touringcar kan zes patiënten tegelijk vervoeren.

Ambulancezorg
"De eerste rit zaterdagochtend is goed bevallen", zegt Remco van Zijl, crisiscoördinator Ambulancezorg Limburg-Noord. Hij is samen met zijn collega Joop Deriks van Ambulancezorg Zuid-Limburg verantwoordelijk voor de touringcar. Ze hebben de bus gemaakt in samenwerking met GGD Zuid-Limburg.

Vaker
"Op deze manier kunnen we de druk op ambulances verlichten, omdat we zes personen tegelijk kunnen vervoeren", licht Van Zijl toe. "We gaan hem vaker inzetten."

Politiemotoren
De eerste rit ging van het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen naar UMC+ in Maastricht. Een escorte van politiemotoren begeleidde de touringcar. Van Zijl: "Het vervoer moet voorzichtig, vandaar dat motoragenten de weg vrij maken voor de bus."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen