Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgebouwde touringcar vervoert Limburgse coronapatiënten

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 16:15

Coronapatiënten worden sinds zaterdag per 'ambulancebus' tussen Limburgse ziekenhuizen vervoerd.

De omgebouwde touringcar kan zes patiënten tegelijk vervoeren.

Ambulancezorg
"De eerste rit zaterdagochtend is goed bevallen", zegt Remco van Zijl, crisiscoördinator Ambulancezorg Limburg-Noord. Hij is samen met zijn collega Joop Deriks van Ambulancezorg Zuid-Limburg verantwoordelijk voor de touringcar. Ze hebben de bus gemaakt in samenwerking met GGD Zuid-Limburg.

Vaker
"Op deze manier kunnen we de druk op ambulances verlichten, omdat we zes personen tegelijk kunnen vervoeren", licht Van Zijl toe. "We gaan hem vaker inzetten."

Politiemotoren
De eerste rit ging van het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen naar UMC+ in Maastricht. Een escorte van politiemotoren begeleidde de touringcar. Van Zijl: "Het vervoer moet voorzichtig, vandaar dat motoragenten de weg vrij maken voor de bus."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen