Overslaan en naar de inhoud gaan

Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2015 - 16:13

De Nationale ombudsman wil geen tweede bemiddelingspoging ondernemen in het conflict rond kinderboerderij De Loi in Wellerlooi.

Alle betrokken partijen betreuren het besluit en stellen dat sprake is van een misverstand.

Gewone bemiddelaar
De ombudsman schrijft dat hij zich niet de aangewezen partij acht om een oplossing te zoeken, als niet ook de gemeente Bergen erbij betrokken is. Om die reden zou hij niets kunnen betekenen en verwijst hij de kinderboerderij en de buren, die al jaren met elkaar in de clinch liggen, naar een ‘gewone’ bemiddelaar. De ombudsman komt alleen in actie als burgers klachten over de overheid hebben.

Lacune
Burgemeester Manon Pelzer van Bergen is verbaasd over de beslissing. Ze rept van 'een lacune in de beeldvorming'. Pelzer stelt dat de gemeente vanaf het begin 'volwaardig partij' is en 'conform de raadsopdracht ook haar verantwoordelijkheid neemt'. Ze hoopt via een brief duidelijkheid te kunnen scheppen en de ombudsman over te halen zijn beslissing te herzien.

Overlast
Kinderboerderij De Loi ligt al jaren overhoop met de buren, die klagen over parkeer- en geluidsoverlast. De omwonenden vinden dat de gemeente de regels niet handhaaft. Verschillende juridische procedures eindigden al in het voordeel van de buren, maar leidden in de praktijk er alleen maar toe dat de standpunten over en weer verhardden.

Lees ook: Twijfels over bemiddeling kinderboerderij Wellerlooi

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oppositiepartij Bergen eist openheid over kinderboerderij
Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi
Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen