Overslaan en naar de inhoud gaan

Ombudsman Jeanine Janssen: 'Blijf lekker thuis!'

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 18:42

Mensen moeten er deze zomer heel goed over nadenken of ze hun zomervakantie wel in het buitenland willen doorbrengen.

Dat zegt de in Sittard geboren MAX-ombudsman Jeanine Janssen donderdag in L1mburg Centraal.

Onzekerheid
"Het is natuurlijk de grote vraag: moet je überhaupt wel op vakantie willen? Want er zijn nogal wat onzekerheden", zegt Janssen. Bij Omroep Max krijgt ze geregeld kwesties voorgelegd van mensen die voor de corona-uitbraak een vakantie hadden geboekt die plots werd afgeblazen. Vaak krijgen deze mensen niet of nauwelijks geld terug.

Geel of oranje?
Op dit moment kan niemand zich meer beroepen op het feit dat corona of plaatselijke lockdowns niet te voorspellen zijn. Er is een duidelijk reisadvies, dat per land of zelfs per regio verschilt. Volgens Janssen krijgt ze vooral veel vragen van mensen die afreizen naar een 'geel gebied'. De kleurcode geel staat voor: vakantiereizen mogelijk, maar let op de risico's. Maar die kleur geel kan na een onverwachte nieuwe uitbraak van corona plotseling veranderen in oranje: vakantiereizen afgeraden, alleen noodzakelijke reizen. En dan ontstaat er een probleem, want wat doe je en hoe kom je terug?

Bekijk hier het huidige reisadvies van de Nederlandse overheid.

Eigen risico
Janssen: "Onze Nederlandse overheid heeft gezegd: repatriëren doen wij niet meer. Er zit een veiligheidsrisico aan, dus het is je eigen risico om terug te komen". Haar advies is dan ook: blijf lekker dicht bij huis en ga niet te ver weg als het niet per se noodzakelijk is.

Zelf gaat Janssen ook niet op vakantie dit jaar. "Ik maak natuurlijk de hele zomer MAX Vakantieman, maar anders zou ik ook thuisblijven dit jaar."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen