Overslaan en naar de inhoud gaan

Ombouw raadhuis Meijel kan starten

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 17:21

Na twee jaar onderzoeken en onderhandelen, lijkt eindelijk de ombouw van het oude gemeentehuis van Meijel tot café, hotel met bedrijfswoning en terras van start te kunnen.

Een eerste plan ligt nu ter inzage. Dat betekent dat de gemeenteraad zich er in maart volgend jaar over zal buigen.

Onderhandelingen
Al in december 2013 besloot het college van de gemeente Peel en Maas de onderhandelingen te starten voor de verkoop van het oude raadhuis aan ondernemer Ronald van Tilborg van feestcafé De Vangrail in Meijel. Eerst ontstond acht maanden vertraging vanwege een integriteitsonderzoek door justitie (Bibob-onderzoek) dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd. Daarna moest uitvoerig bekeken hoe geluidsoverlast voor omwonenden kon worden voorkomen. Na de zomer kon de raad dan een klap geven op het plan, hoopte de gemeente toen.

Geluidsoverlast
Overeenstemming is nu bereikt over een (eet)café in de kelder en op de begane grond, een terras op het plein en een binnentuin met schuifdak aan de achterkant. Om geluidsoverlast voor omwonenden te beperken krijgt het café een dubbele sluisdeur en zal een aantal ramen van voorzetglas worden voorzien. Als dit is gerealiseerd, worden op de eerste en tweede verdieping bed & breakfast en/of hotel gemaakt. Daarna zullen extra parkeerplaatsen nodig zijn, maar hiervoor zal de ondernemer zijn bezoekers verwijzen naar het terrein (56 plekken) bij zijn café aan de Kerkstraat.

Venturelab
Van de vijf startende ondernemers die nu nog in het Venturelab zitten op de bovenste verdiepingen (elf zijn er al weg), zullen begin volgend jaar allemaal de contracten verlopen. Het is nog niet duidelijk of die tijdelijk nog via de ondernemer ruimtes kunnen huren in het oude gemeentehuis of dat ze dat nog een tijd lang via de gemeente kunnen doen. Daar zal de gemeente binnenkort een gesprek met Van Tilborg over houden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwe koper voor oude raadhuis in Meijel
Tegelen Raadhuis Ithaka
Voormalig raadhuis Tegelen mogelijk locatie Huis van de Wijk
Oud gemeentehuis aan de Markt in Geleen (2018)
Gemeente zet oude raadhuis Geleen te koop
Raadhuis Geleen (1 okt 2021)
Raadhuis nog niet verkocht: gemeente past plan aan
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen