Overslaan en naar de inhoud gaan

Ombouw raadhuis Meijel kan starten

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 17:21

Na twee jaar onderzoeken en onderhandelen, lijkt eindelijk de ombouw van het oude gemeentehuis van Meijel tot café, hotel met bedrijfswoning en terras van start te kunnen.

Een eerste plan ligt nu ter inzage. Dat betekent dat de gemeenteraad zich er in maart volgend jaar over zal buigen.

Onderhandelingen
Al in december 2013 besloot het college van de gemeente Peel en Maas de onderhandelingen te starten voor de verkoop van het oude raadhuis aan ondernemer Ronald van Tilborg van feestcafé De Vangrail in Meijel. Eerst ontstond acht maanden vertraging vanwege een integriteitsonderzoek door justitie (Bibob-onderzoek) dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd. Daarna moest uitvoerig bekeken hoe geluidsoverlast voor omwonenden kon worden voorkomen. Na de zomer kon de raad dan een klap geven op het plan, hoopte de gemeente toen.

Geluidsoverlast
Overeenstemming is nu bereikt over een (eet)café in de kelder en op de begane grond, een terras op het plein en een binnentuin met schuifdak aan de achterkant. Om geluidsoverlast voor omwonenden te beperken krijgt het café een dubbele sluisdeur en zal een aantal ramen van voorzetglas worden voorzien. Als dit is gerealiseerd, worden op de eerste en tweede verdieping bed & breakfast en/of hotel gemaakt. Daarna zullen extra parkeerplaatsen nodig zijn, maar hiervoor zal de ondernemer zijn bezoekers verwijzen naar het terrein (56 plekken) bij zijn café aan de Kerkstraat.

Venturelab
Van de vijf startende ondernemers die nu nog in het Venturelab zitten op de bovenste verdiepingen (elf zijn er al weg), zullen begin volgend jaar allemaal de contracten verlopen. Het is nog niet duidelijk of die tijdelijk nog via de ondernemer ruimtes kunnen huren in het oude gemeentehuis of dat ze dat nog een tijd lang via de gemeente kunnen doen. Daar zal de gemeente binnenkort een gesprek met Van Tilborg over houden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwe koper voor oude raadhuis in Meijel
Tegelen Raadhuis Ithaka
Voormalig raadhuis Tegelen mogelijk locatie Huis van de Wijk
Rechtbank in Heerlen wordt tandartsenpraktijk
Rabobank Heerlen
Rabobank Heerlen het beste verbouwd?
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen