Overslaan en naar de inhoud gaan

OM zoekt brein reeks havenbranden Midden-Limburg

Geplaatst opdonderdag 20 augustus 2015 - 6:05

Justitie ziet Henk V., mede-eigenaar van de jachthaven in Wessem, als het mogelijke brein achter de reeks havenbranden die Midden-Limburg rond de jaarwisseling trof.

Dat schrijven Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad.

OM
Politie en justitie hebben de man nog niet kunnen oppakken. Het Openbaar Ministerie Limburg bevestigt op zoek te zijn naar een vierde verdachte.

Voortvluchtig?
V.’s advocaat Marijn Zuketto bestrijdt dat zijn cliënt voortvluchtig is en zich verstopt houdt. Henk V. zit in het buitenland vanwege werkzaamheden en een aansluitende vakantie. "De verdenkingen richting mijn cliënt zijn ongefundeerd."

Vuurzeeën
V. is met zijn holding eigenaar van onder andere Comfortparc in Wessem, waar op 15 januari de laatste van vier Midden-Limburgse havenbranden uitbrak. In december 2014 brandden ook jachthavens in Herten, Ohé en Laak en Roermond geheel of gedeeltelijk uit. Het OM houdt er ernstig rekening mee dat één dadergroep - Henk V. en drie inmiddels opgepakte verdachten - verantwoordelijk is voor de vuurzeeën. Het innen van verzekeringsgelden zou het meest voor de hand liggende motief zijn.

Geld
De drie eerder opgepakte verdachten zouden betaald zijn voor het stichten van de branden. Uit het strafrechtelijke onderzoek tot dusver is gebleken dat Henk V. jarenlang geld heeft overgemaakt naar een van de verdachte brandstichters, Eindhovenaar Frank V. Volgens laatstgenoemde was dat ‘uit pure vriendschap’.

Lees hier eerdere berichtgeving over de havenbranden.

Lees hier het dossier van Dagblad de Limburger.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bewijs verband havenbranden Midden-Limburg mager
Derde verdachte opgepakt voor havenbranden
Verdachten havenbrand ontkennen: 'Waren niet in de buurt'
Verdachte havenbrand Wessem weer vrij
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen