Overslaan en naar de inhoud gaan

OM ziet verhoor Teeven in zaak-Van Rey niet zitten

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 16:37

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet niks in het horen van oud-staatssecretaris Fred Teeven over de verdwenen telefoontap van een gesprek met oud-wethouder Jos van Rey van Roermond.

Van Rey's advocate Gitte Stevens vroeg daar dinsdag bij de tweede regiezitting in de zaak-Van Rey. In januari vroeg zij bij de eerste regiezitting ook al om opheldering over het verdwenen telefoongesprek.

Lees ook: Advocate Van Rey vraagt opnieuw om verhoor Teeven

Toeval
Volgens het OM wijst alles op een toevallige technische storing. Nog meer onderzoek voegt niks meer toe, zo stelde zij tijdens de tweede regiezitting over de zaak Van Rey bij de rechtbank in Rotterdam.

Complottheorie
Een alternatief scenario waarbij Teeven opdracht zou hebben gegeven om 'de stekker er bewust uit te laten trekken' noemt het OM hoogst onwaarschijnlijk.
Er is geen aanwijzing voor deze, zoals het OM noemt, complottheorie.

Tapstoring
Van Rey belde in september 2012 met Teeven over de burgemeestersbenoemingen in Roermond. In die tijd werd de telefoon van Van Rey afgeluisterd. Maar het gesprek werd niet opgenomen door een tapstoring.

Lees ook: Oorzaak storing telefoontap Van Rey onduidelijk

Don Quichote
Stevens zei in een reactie het niet eens te zijn met de term complottheorie. "Ik ben geen Don Quichote maar wil gewoon een onafhankelijk deskundige nog eens naar de zaak laten kijken", zei Stevens. "
Want het kan een bouwsteen bieden voor het niet-ontvankelijk verklaren van het Openbaar Ministerie in de zaak tegen mijn cliënt," betoogde Stevens.

Lees alle berichten over de zaak-Van Rey

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Binnen maand uitsluitsel over verhoor Teeven in zaak-Van Rey
Advocaat Van Rey wil Opstelten en Teeven horen
Rechtbank verwerpt nader onderzoek naar 'Teeven-tap'
Van Rey: Wanneer wordt helpen ronselen?
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen