Overslaan en naar de inhoud gaan

OM ziet verhoor Teeven in zaak-Van Rey niet zitten

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 16:37

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet niks in het horen van oud-staatssecretaris Fred Teeven over de verdwenen telefoontap van een gesprek met oud-wethouder Jos van Rey van Roermond.

Van Rey's advocate Gitte Stevens vroeg daar dinsdag bij de tweede regiezitting in de zaak-Van Rey. In januari vroeg zij bij de eerste regiezitting ook al om opheldering over het verdwenen telefoongesprek.

Lees ook: Advocate Van Rey vraagt opnieuw om verhoor Teeven

Toeval
Volgens het OM wijst alles op een toevallige technische storing. Nog meer onderzoek voegt niks meer toe, zo stelde zij tijdens de tweede regiezitting over de zaak Van Rey bij de rechtbank in Rotterdam.

Complottheorie
Een alternatief scenario waarbij Teeven opdracht zou hebben gegeven om 'de stekker er bewust uit te laten trekken' noemt het OM hoogst onwaarschijnlijk.
Er is geen aanwijzing voor deze, zoals het OM noemt, complottheorie.

Tapstoring
Van Rey belde in september 2012 met Teeven over de burgemeestersbenoemingen in Roermond. In die tijd werd de telefoon van Van Rey afgeluisterd. Maar het gesprek werd niet opgenomen door een tapstoring.

Lees ook: Oorzaak storing telefoontap Van Rey onduidelijk

Don Quichote
Stevens zei in een reactie het niet eens te zijn met de term complottheorie. "Ik ben geen Don Quichote maar wil gewoon een onafhankelijk deskundige nog eens naar de zaak laten kijken", zei Stevens. "
Want het kan een bouwsteen bieden voor het niet-ontvankelijk verklaren van het Openbaar Ministerie in de zaak tegen mijn cli├źnt," betoogde Stevens.

Lees alle berichten over de zaak-Van Rey

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Binnen maand uitsluitsel over verhoor Teeven in zaak-Van Rey
Advocaat Van Rey wil Opstelten en Teeven horen
Rechtbank verwerpt nader onderzoek naar 'Teeven-tap'
Van Rey: Wanneer wordt helpen ronselen?
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen