Overslaan en naar de inhoud gaan

OM wil politiemol plukken voor bijna 76.000 euro

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 12:46

Het Openbaar Ministerie wil bijna 76.000 euro van politiemol Mark M. uit Weert.

Zo veel geld verdiende hij volgens justitie door als politieagent geheime informatie te verkopen aan criminelen. Dat zei de officier van justitie vrijdag bij de rechtbank Den Bosch waar de zaak dient.

Vervalste leenovereenkomsten
M. stelt dat hij het geld leende. Justitie ziet echter vervalste leenovereenkomsten. Mark M. kreeg in februari 2018 vijf jaar cel vanwege het schenden van zijn ambtsgeheim, computervredebreuk, corruptie, deelname aan een criminele organisatie en witwassen.

Lees ook: Justitie wil politiemol 'crimineel verdiend geld' afpakken

Fout
M. meldde zich na zijn veroordeling bij de politie, maar door een fout bij justitie kwam hij al snel weer vrij. Sindsdien is hij op vrije voeten. Hij was vrijdag ook niet bij de rechtbank. Mogelijk zit hij in Oekraïne, waar hij vlak voor het vonnis ging wonen met zijn vrouw. Het hoger beroep in de strafzaak is in april.

Het duurt ook nog maanden voor de rechtbank uitspraak doet over het te plukken bedrag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen