Overslaan en naar de inhoud gaan

OM wil motorclub Caloh Wagoh laten verbieden

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 11:36

Het Openbaar Ministerie (OM) wil ook motorclub Caloh Wagoh Main Triad laten verbieden en ontbinden.

Volgens het OM is de motorclub 'structureel en onlosmakelijk' verbonden met criminaliteit en niet met een passie voor motorrijden.

Chapter
"Veel leden kunnen niet eens op een motor rijden", stelt justitie. In december werd bekend dat deze motorclub een chapter heeft in Reuver. Leden van Caloh Wagoh wilden toen vergaderen in Café 't Heukske, maar de eigenaar weigerde daar aan mee te werken, zo bevestigde de gemeente aan L1.

Moordmakelaars
Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank in Utrecht deze zaak gaat behandelen. Caloh Wagoh heeft in Nederland enkele honderden leden. Leider Delano R. zit momenteel in de cel op verdenking van betrokkenheid bij meerdere liquidaties, net als de als 'godfather' te boek staande Greg R. (71). Beide kopstukken zijn volgens het OM 'moordmakelaars' waar je een 'moord op bestelling' kon regelen.

Kroongetuige Tony
In deze zaak heeft kroongetuige Tony de G. zich gemeld. Zijn verklaringen zijn ook opgenomen in het verzoekschrift van het OM voor het verbod op de motorclub. "Volgens deze getuige gebruikt de leider van Caloh Wagoh de club om opdrachten uit te zetten voor liquidaties en andere beschietingen met antitankwapens en kalasjnikovs", aldus het OM. De G. is ook verdachte in het onderzoek naar meerdere liquidaties.

Het verzoek om Caloh Wagoh te verbieden is onderdeel van het landelijk optreden tegen zogeheten outlaw motorcycle gangs. Eerder werden onder meer Bandidos, Satudarah, Hells Angels en No Surrender aangepakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen