Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

OM wil jeugdhonk vervolgen voor dood Max (15) op A2

Geplaatst opwoensdag 15 maart 2017 - 6:57

Het Openbaar Ministerie (OM) wil jeugdhonk 't Waeske in Guttecoven strafrechtelijk vervolgen voor de dood van de 15-jarige Max op de nabijgelegen snelweg A2.

Het jeugdhonk zou volgens het OM alcohol aan de tiener geschonken hebben en dat is strafbaar. "Maar ook dood door schuld kan nog aan de orde zijn", verklaart officier van justitie Anneke Rogier in De Limburger.

Fataal ongeluk
De 15-jarige Max uit Born verongelukte in de vroege ochtend van zaterdag 29 oktober op de A2 ter hoogte van Berg aan de Maas. Hij was na zijn bezoek aan 't Waeske naar tankstation Swentibold aan de A2 gefietst. Daar liet hij zijn fiets achter en wandelde hij over de snelweg richting het zuiden.

Lees ook: 'Slachtoffer ongeluk A2 wandelde over snelweg'

Automobilist
Een automobilist zag de jongen in het donker over het hoofd en reed hem aan. De jongen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens het OM valt de automobilist niets te verwijten.

Foto: L1

Alcohol
Uit politieonderzoek is gebleken dat de tiener onder invloed van alcohol was. Hij kreeg de drank vermoedelijk bij het jeugdhonk. Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen wilde de jeugdsoos drie maanden sluiten, omdat de drank- en horecawet daar werd overtreden. De gemeente kwam daar begin dit jaar echter op terug. Wel zijn er strengere afspraken gemaakt over het alcoholbeleid in het jeugdhonk.

Lees ook: Fataal ongeluk A2: 'Dood door schuld moeilijk te bewijzen'

Vervolging
Het OM wil de jeugdsoos nu toch aanpakken door ze strafrechtelijk te vervolgen voor het schenken van alcohol aan een kind jonger dan zestien jaar (wetsartikel 252). De ouders van Max zijn volgens de krant blij met de stap van het OM. "We krijgen hem er niet mee terug maar hebben nu wel het gevoel dat we serieus worden genomen. Er waren wel degelijk misstanden."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ouders blij met vervolging jeugdhonk na dood Max (15) op A2
Moeder: 'Waeske verantwoordelijk voor dood Max'
'Alcohol was nooit een probleem bij 't Waeske'
Dubbel gevoel uitspraak 't Waeske: 'Max onnodig gestorven'
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen