Overslaan en naar de inhoud gaan

OM wil 1,5 jaar cel voor treinaanrander

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 21:03

Tegen een asielzoeker uit Eritrea heeft justitie dinsdag anderhalf jaar cel geëist voor een reeks aanrandingen in treinen en op stations.

De slachtoffers waren meisjes en jonge vrouwen uit heel Nederland. Aman K. (19) zou hebben toegeslagen in Limburg, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Groningen en Drenthe.

Jonge meisjes
De jongste slachtoffertjes waren 13 en 15 jaar. Zij werden door de man op straat betast in Echt.

Aanrandingen in trein
Tijdens de treinaanrandingen ging K. volgens het Openbaar Ministerie steeds op dezelfde manier te werk. In een vrijwel lege coupé ging hij vlak naast de slachtoffers zitten, sprak ze aan in het Engels en gaf ze complimentjes. Daarna omhelsde en kuste hij ze. Ook betastte hij hun benen, billen en kruis en zat hij aan zichzelf. De meeste slachtoffers verstijfden van angst en durfden niet weg te lopen, aldus het OM. Na afloop waren ze erg emotioneel en bang.

PTSS
K. ontkende alles tijdens de rechtszaak. "De vrouwen zijn in de war, ik was het niet", liet hij via een tolk weten. Deskundigen concludeerden dat K. lijdt aan psychoses en aan een posttraumatisch stress-syndroom. Ze adviseerden tbs met dwangverpleging. Maar omdat de man geen verblijfsvergunning heeft, is tbs volgens de aanklaagster niet mogelijk.

Op 16 april doet de rechtbank in Assen uitspraak.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen