Overslaan en naar de inhoud gaan

OM verzwaart aanklacht tegen verdachte van ontucht

Geplaatst opdinsdag 20 september 2016 - 7:54

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de aanklacht tegen de ontuchtverdachte Rudy L. (47) uit Sittard aanpassen.

L. wordt verdacht van ontucht met zijn minderjarige petekind. Advocaat Alper Çinar stelt namens het slachtoffer dat sprake is van verkrachting. Het OM wil de verdachte daar niet voor vervolgen, maar gaat de aanklacht wel aanpassen en een zwaardere vorm van ontucht ten laste leggen.

In Maastricht vond maandag een zogenoemde regiezitting plaats. Daar is besloten dat Rudy L. zich medio november voor de rechter moet verantwoorden.

Klacht
In aanloop naar de rechtszaak heeft advocaat Alper Çinar een klacht ingediend bij het gerechtshof Den Bosch. "De verdachte heeft het slachtoffer onder meer oraal misbruikt. Dat wordt door het OM gezien als ontucht. Het wetboek biedt echter mogelijkheden om voor verkrachting te vervolgen. Immers staat daar dat bij verkrachting sprake is van 'het binnendringen van het lichaam'. Er staat niet bij of dat het lichaam van slachtoffer of dader betreft."

Afgewezen
Het OM is het daar niet mee eens. De raadsman bracht bij het Hof onder meer naar voren dat door de gezagsverhouding en de ontwikkelingsachterstand bij de jongen sprake is van verzwarende omstandigheden. De klacht werd ontvankelijk verklaard, de eis voor verzwaring van de aanklacht afgewezen. Om die reden is Çinar naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gestapt.

Lees ook: Slachtoffers krijgen meer invloed op strafproces

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Sittardenaar pleegt maanden ontucht met 15-jarige jongen'
Advocaat: ontucht met petekind was verkrachting
Taakstraffen voor maken en bezitten kinderporno
Slachtoffers krijgen meer invloed op strafproces
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen