Overslaan en naar de inhoud gaan

OM vervolgt Camiel Eurlings voor huiselijk geweld

Geplaatst opwoensdag 21 september 2016 - 17:25

Camiel Eurlings wordt vervolgd voor mishandeling van zijn ex-vriendin Tessa Rolink.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan haar in de zomer van 2015 te hebben geslagen, meldt de NOS.

Handtastelijk
De vrouw deed eind vorig jaar aangifte. Ze zei dat ze na een feestje slaag had gekregen van Eurlings, en dat hij haar tegen de grond had gewerkt. Daarbij zou ze oogletsel, een gescheurd oor en een gebroken elleboog hebben opgelopen. Eurlings ontkende de mishandeling, maar gaf wel toe 'handtastelijk' te zijn geweest.

Lees ook: 'Wel handtastelijk, geen mishandeling'

Eenvoudige mishandeling
Volgens justitie is er geen sprake van zware mishandeling, omdat de vrouw geen blijvend letsel heeft opgelopen. Wel is er volgens het OM sprake van 'eenvoudige mishandeling.' Dat betekent dat de Valkenburgse oud-minister en KLM-topman waarschijnlijk niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Wel komt er een zogeheten OM-zitting, waarbij een officier van justitie zonder tussenkomst van een rechter een boete of taakstraf kan opleggen. Daarmee krijgt Eurlings ook een strafblad.

Gesprek
Omdat het volgens justitie om huiselijk geweld gaat, is Eurlings en zijn ex ook mediation aangeboden. Op die manier hoopt het OM dat de twee weer met elkaar in gesprek gaan.

Brief
​Eurlings en Rolink hebben afgelopen donderdag per brief vernomen dat het OM de zaak doorzet, voegt L1 toe. In die brief wordt ook de mediation voorgesteld. De twistende ex-geliefden hebben 15 dagen de tijd om daarop te reageren.

Smaad
Na de aangifte voor mishandeling deed Eurlings op zijn beurt ook aangifte tegen Rolink vanwege smaad. Het OM heeft daarvoor niet genoeg bewijs gevonden.

Lees ook: Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

IOC: mishandelingszaak Eurlings is 'privékwestie'
Eurlings wil 'constructief en welwillend' in de weer met ex
Onderzoek mishandelingszaak Eurlings nog niet klaar
Ex-vriendin weigert gesprek met Camiel Eurlings
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen