Overslaan en naar de inhoud gaan

OM vervolgt Camiel Eurlings voor huiselijk geweld

Geplaatst opwoensdag 21 september 2016 - 17:25

Camiel Eurlings wordt vervolgd voor mishandeling van zijn ex-vriendin Tessa Rolink.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan haar in de zomer van 2015 te hebben geslagen, meldt de NOS.

Handtastelijk
De vrouw deed eind vorig jaar aangifte. Ze zei dat ze na een feestje slaag had gekregen van Eurlings, en dat hij haar tegen de grond had gewerkt. Daarbij zou ze oogletsel, een gescheurd oor en een gebroken elleboog hebben opgelopen. Eurlings ontkende de mishandeling, maar gaf wel toe 'handtastelijk' te zijn geweest.

Lees ook: 'Wel handtastelijk, geen mishandeling'

Eenvoudige mishandeling
Volgens justitie is er geen sprake van zware mishandeling, omdat de vrouw geen blijvend letsel heeft opgelopen. Wel is er volgens het OM sprake van 'eenvoudige mishandeling.' Dat betekent dat de Valkenburgse oud-minister en KLM-topman waarschijnlijk niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Wel komt er een zogeheten OM-zitting, waarbij een officier van justitie zonder tussenkomst van een rechter een boete of taakstraf kan opleggen. Daarmee krijgt Eurlings ook een strafblad.

Gesprek
Omdat het volgens justitie om huiselijk geweld gaat, is Eurlings en zijn ex ook mediation aangeboden. Op die manier hoopt het OM dat de twee weer met elkaar in gesprek gaan.

Brief
​Eurlings en Rolink hebben afgelopen donderdag per brief vernomen dat het OM de zaak doorzet, voegt L1 toe. In die brief wordt ook de mediation voorgesteld. De twistende ex-geliefden hebben 15 dagen de tijd om daarop te reageren.

Smaad
Na de aangifte voor mishandeling deed Eurlings op zijn beurt ook aangifte tegen Rolink vanwege smaad. Het OM heeft daarvoor niet genoeg bewijs gevonden.

Lees ook: Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

IOC: mishandelingszaak Eurlings is 'privékwestie'
Eurlings wil 'constructief en welwillend' in de weer met ex
Onderzoek mishandelingszaak Eurlings nog niet klaar
Ex-vriendin weigert gesprek met Camiel Eurlings
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen