Overslaan en naar de inhoud gaan

OM vervolgt Camiel Eurlings voor huiselijk geweld

Geplaatst opwoensdag 21 september 2016 - 17:25

Camiel Eurlings wordt vervolgd voor mishandeling van zijn ex-vriendin Tessa Rolink.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan haar in de zomer van 2015 te hebben geslagen, meldt de NOS.

Handtastelijk
De vrouw deed eind vorig jaar aangifte. Ze zei dat ze na een feestje slaag had gekregen van Eurlings, en dat hij haar tegen de grond had gewerkt. Daarbij zou ze oogletsel, een gescheurd oor en een gebroken elleboog hebben opgelopen. Eurlings ontkende de mishandeling, maar gaf wel toe 'handtastelijk' te zijn geweest.

Lees ook: 'Wel handtastelijk, geen mishandeling'

Eenvoudige mishandeling
Volgens justitie is er geen sprake van zware mishandeling, omdat de vrouw geen blijvend letsel heeft opgelopen. Wel is er volgens het OM sprake van 'eenvoudige mishandeling.' Dat betekent dat de Valkenburgse oud-minister en KLM-topman waarschijnlijk niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Wel komt er een zogeheten OM-zitting, waarbij een officier van justitie zonder tussenkomst van een rechter een boete of taakstraf kan opleggen. Daarmee krijgt Eurlings ook een strafblad.

Gesprek
Omdat het volgens justitie om huiselijk geweld gaat, is Eurlings en zijn ex ook mediation aangeboden. Op die manier hoopt het OM dat de twee weer met elkaar in gesprek gaan.

Brief
​Eurlings en Rolink hebben afgelopen donderdag per brief vernomen dat het OM de zaak doorzet, voegt L1 toe. In die brief wordt ook de mediation voorgesteld. De twistende ex-geliefden hebben 15 dagen de tijd om daarop te reageren.

Smaad
Na de aangifte voor mishandeling deed Eurlings op zijn beurt ook aangifte tegen Rolink vanwege smaad. Het OM heeft daarvoor niet genoeg bewijs gevonden.

Lees ook: Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

IOC: mishandelingszaak Eurlings is 'privékwestie'
Eurlings wil 'constructief en welwillend' in de weer met ex
Onderzoek mishandelingszaak Eurlings nog niet klaar
Ex-vriendin weigert gesprek met Camiel Eurlings
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen