Overslaan en naar de inhoud gaan

OM: 'Tot 9,5 jaar cel voor boevenbende op rooftocht'

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2020 - 19:27

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag tot 9,5 jaar cel geëist tegen een Roemeense boevenbende die onder meer in Limburg bejaarden beroofde bij pinautomaten.

"Een brutale boevenbende, een criminele organisatie die gedurende een periode van in ieder geval vier maanden een spoor van ellende heeft achtergelaten", noemt de officier van justitie het trio dat vrijdag terechtstond. "Steeds zijn oudere, kwetsbare mensen het slachtoffer geweest. Een rooftocht."

Tegen de lamp
Het drietal, in de leeftijd van 19 tot 24 jaar oud, liep in juli 2019 in Deurne tegen de lamp toen agenten zagen hoe zij hun slag sloegen. Rondhangend bij een geldautomaat wachtten zij tot een bejaarde de pincode had ingetoetst en vervolgens duwden ze die opzij. Ze toetsten een geldbedrag in, meestal 800 euro, en gingen er met het gestolen geld vandoor.

Lees ook: Tientallen bejaarden beroofd door Roemeense bende

75 jaar
De gemiddelde leeftijd van de slachtoffers is 75 jaar, zo bleek vrijdag tijdens de zitting in Den Bosch. Het drietal heeft in een tijdsbestek van vier maanden minstens twintig keer bejaarden beroofd bij een pinautomaat, zegt de officier van justitie. Die overvallen vonden plaats in Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel.

Rooftocht
"Steeds zijn oudere, kwetsbare mensen doelbewust uitgezocht door deze bende", zegt de officier van justitie. "Een nietsontziende en geraffineerde rooftocht met als enig doel: persoonlijke verrijking zonder enig oog te hebben voor de medemens."

Tegen de jongste van het drietal is 9,5 jaar cel geëist. De andere twee mannen, van 21 en 24 jaar oud, gaan als het aan justitie ligt zes jaar en ruim drie jaar de cel in.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen