Overslaan en naar de inhoud gaan

OM: Somaliër maakte duizenden euro's buit bij overval

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 6:05

Een 37-jarige Somalier heeft zo'n 3800 euro buitgemaakt bij een overval op een Jumbo-supermarkt in Sittard. Dat denkt justitie althans. Zelf ontkent deze Mohamed D. iedere betrokkenheid.

Op 1 februari werd het Jumbo-filiaal in de wijk Sanderbout overvallen door meerdere personen.

Lees ook: Aanhoudingen na twee overvallen in Westelijke Mijnstreek

Messen getrokken
Personeel en klanten werden met messen bedreigd. De daders graaiden in de kassa en namen vervolgens de benen. In eerste instantie sprak men van twee daders, maar justitie laat nu weten dat er buiten Mohamed nog wordt gezocht naar twee andere mensen. Sinds de overval zijn er verschillende mensen aangehouden, maar Mohamed is vooralsnog de enige die vastzit voor deze zaak.

Afrikaanse look
Justitie verwacht op korte termijn nieuws te kunnen melden over andere betrokkenen. Ondertussen probeert Mohamed op vrije voeten te komen. Hij zou zijn herkend op camerabeelden en een verspreid signalement komt volgens de aanklager overeen met zijn uiterlijke kenmerken. "Dat was zo'n summiere beschrijving, dat had iedere man uit Afrika kunnen zijn", zegt advocate Marianne van Wijk.

Flinke klapper
De aanklager leunt ook op verklaringen van twee vrouwen, die niet lang na de overval met Mohamed 'chillden' in een woning. Daar zou hij hebben opgeschept over 'een flinke klapper' die hij zou hebben gemaakt in de Jumbo. Advocate Van Wijk vindt de vrouwen echter onbetrouwbaar als getuige. Zo zou één van hen haar verklaring alweer willen intrekken.

Twee bitches
Ook de Somalische verdachte, die in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, heeft geen hoge pet op van de vrouwelijke getuigen. "Deze meisjes, die twee bitches, ze flashen mij kankerhard." In goed Nederlands: deze vrouwen jokken. "Ik heb het niet gedaan, ik zit onterecht vast. Maar is niet erg. Ik word straks vrijgesproken en dan gaan jullie mij lekker betalen."

Vooralsnog gaat Mohamed echter nergens heen. De rechter heeft bepaald dat hij nog zeker drie maanden in voorarrest blijft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen