Overslaan en naar de inhoud gaan

OM pakt advocaat Marcel Heuvelmans tuchtrechtelijk aan

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2016 - 7:14

Advocaat Marcel Heuvelmans uit Venlo staat maandag voor het Hof van Discipline.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een klacht ingediend tegen de advocaat omdat hij een getuige in een grote drugszaak zou hebben beïnvloed, dat schrijft NRC.

Strafbaar
Volgens het OM heeft Heuvelmans in een zaak tegen drugshandelaar Dorie X. een getuige geld geboden om 'zijn verklaring bij te stellen of in te trekken'. Het is ongebruikelijk dat het OM een tuchtrechtelijke veroordeling vraagt van advocaten. Het beïnvloeden van getuigen is strafbaar.

Beïnvloeden
"Heuvelmans is ook strafrechtelijk verdacht voor beïnvloeding van deze getuige, in Duitsland en in Nederland", zegt woordvoerder Wim de Bruin van het OM. "Maar dat staat toepassing van het tuchtrecht niet in de weg."

Het OM had over Heuvelmans geklaagd bij de lokale Raad van Discipline van het arrondissement Limburg. Die had de klacht ongegrond verklaard, vandaar nu het hoger beroep bij het Hof van Discipline.

Politiemol
Heuvelmans was onder meer advocaat van Lau Geeraets, die veroordeeld werd voor de moord op twee Marokkanen in Venray in 2006. Hij pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn cel. Nu is Heuvelmans, die eerder bij de politie werkte, advocaat van de medeverdachte van de zogenoemde 'politiemol' - de politieman die wordt verdacht van verhandeling van vertrouwelijke gegevens.

Heuvelmans wil niet reageren. In 2004 werd hij door de rechtbank in een andere zaak veroordeeld voor het beïnvloeden van een getuige.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Klacht tegen Limburgse advocaat ongegrond verklaard
Advocaat Lau Geeraets: oordeel levenslang is spijkerhard
Advocaat moet in drugszaak verklaren
Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen