Overslaan en naar de inhoud gaan

OM pakt advocaat Marcel Heuvelmans tuchtrechtelijk aan

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2016 - 7:14

Advocaat Marcel Heuvelmans uit Venlo staat maandag voor het Hof van Discipline.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een klacht ingediend tegen de advocaat omdat hij een getuige in een grote drugszaak zou hebben beïnvloed, dat schrijft NRC.

Strafbaar
Volgens het OM heeft Heuvelmans in een zaak tegen drugshandelaar Dorie X. een getuige geld geboden om 'zijn verklaring bij te stellen of in te trekken'. Het is ongebruikelijk dat het OM een tuchtrechtelijke veroordeling vraagt van advocaten. Het beïnvloeden van getuigen is strafbaar.

Beïnvloeden
"Heuvelmans is ook strafrechtelijk verdacht voor beïnvloeding van deze getuige, in Duitsland en in Nederland", zegt woordvoerder Wim de Bruin van het OM. "Maar dat staat toepassing van het tuchtrecht niet in de weg."

Het OM had over Heuvelmans geklaagd bij de lokale Raad van Discipline van het arrondissement Limburg. Die had de klacht ongegrond verklaard, vandaar nu het hoger beroep bij het Hof van Discipline.

Politiemol
Heuvelmans was onder meer advocaat van Lau Geeraets, die veroordeeld werd voor de moord op twee Marokkanen in Venray in 2006. Hij pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn cel. Nu is Heuvelmans, die eerder bij de politie werkte, advocaat van de medeverdachte van de zogenoemde 'politiemol' - de politieman die wordt verdacht van verhandeling van vertrouwelijke gegevens.

Heuvelmans wil niet reageren. In 2004 werd hij door de rechtbank in een andere zaak veroordeeld voor het beïnvloeden van een getuige.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Klacht tegen Limburgse advocaat ongegrond verklaard
Advocaat Lau Geeraets: oordeel levenslang is spijkerhard
Advocaat moet in drugszaak verklaren
Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen