Overslaan en naar de inhoud gaan

OM overweegt beroep tegen Venlose broers in drugszaak

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 16:38

Het Openbaar Ministerie overweegt in hoger beroep te gaan tegen de vrijspraak van twee broers uit Venlo in een grote drugszaak.

Justitie had tegen beide Venlonaren twee jaar cel geƫist, omdat ze een drugslab op hun bedrijfsterrein hadden staan.

Bewijs
De rechtbank vond het niet bewezen dat de broers wisten dat er drugs werden gemaakt in de zeecontainers op hun terrein, maar het OM heeft moeite dat te geloven.

Import
De twee broers waren verdachte in een grote zaak tegen een bende die grondstoffen voor chemische drugs vanuit Polen naar het Brabantse Son importeerde, en van daaruit doorsluisde naar verschillende drugslaboratoria in Limburg en Brabant.

Straffen
Twee andere Venlonaren werden veroordeeld tot gevangenisstraffen. De Brabantse hoofdverdachte werd veroordeeld tot zeven jaar cel, anderen kregen straffen tussen de anderhalf en zes jaar.

Lees ook: Jarenlange celstraffen voor Limburgse leden Brabantse drugsbende

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen