Overslaan en naar de inhoud gaan

OM overweegt beroep tegen Venlose broers in drugszaak

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 16:38

Het Openbaar Ministerie overweegt in hoger beroep te gaan tegen de vrijspraak van twee broers uit Venlo in een grote drugszaak.

Justitie had tegen beide Venlonaren twee jaar cel geëist, omdat ze een drugslab op hun bedrijfsterrein hadden staan.

Bewijs
De rechtbank vond het niet bewezen dat de broers wisten dat er drugs werden gemaakt in de zeecontainers op hun terrein, maar het OM heeft moeite dat te geloven.

Import
De twee broers waren verdachte in een grote zaak tegen een bende die grondstoffen voor chemische drugs vanuit Polen naar het Brabantse Son importeerde, en van daaruit doorsluisde naar verschillende drugslaboratoria in Limburg en Brabant.

Straffen
Twee andere Venlonaren werden veroordeeld tot gevangenisstraffen. De Brabantse hoofdverdachte werd veroordeeld tot zeven jaar cel, anderen kregen straffen tussen de anderhalf en zes jaar.

Lees ook: Jarenlange celstraffen voor Limburgse leden Brabantse drugsbende

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen