Overslaan en naar de inhoud gaan

OM onderzoekt discriminatie bij woningcorporatie

Geplaatst opvrijdag 22 juni 2018 - 14:19

Het Openbaar Ministerie begint een onderzoek naar discriminatie bij het toewijzen van woningen door woningcorporatie De Voorzorg in Hoensbroek.

Justitie gaat kijken naar de periode 2013-2016. In die tijd zou de woningbouwvereniging potentiële huurders hebben geselecteerd op hun ras.

Schoon schip
Vorige maand bracht De Voorzorg dat nieuws zelf naar buiten omdat de organisatie schoon schip wil maken. De corporatie heeft de zaak ook zelf voorgelegd aan het OM. Dat onderzoekt nu of het verhaal klopt en of er iemand vervolgd kan worden.

Lees ook: Woningcorporatie discrimineerde bij toewijzen huis

Managers
De managers die in die periode verantwoordelijk waren voor de toewijzingen van woningen, werken inmiddels niet meer bij De Voorzorg. Die corporatie heeft zo'n 3000 woningen in Hoensbroek, Heerlen en Brunssum.

Lichaamsgeur
Volgens De Voorzorg was niet alleen ras, maar bijvoorbeeld ook lichaamsgeur, medicijngebruik, seksuele geaardheid, strafrechtelijk verleden, godsdienst en levensovertuiging een factor waarop werd gelet bij het toewijzen van een woning. Bepaalde woningzoekenden werden vervolgens gediscrimineerd en geweigerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen