Overslaan en naar de inhoud gaan

OM onderzoekt discriminatie bij woningcorporatie

Geplaatst opvrijdag 22 juni 2018 - 14:19

Het Openbaar Ministerie begint een onderzoek naar discriminatie bij het toewijzen van woningen door woningcorporatie De Voorzorg in Hoensbroek.

Justitie gaat kijken naar de periode 2013-2016. In die tijd zou de woningbouwvereniging potentiële huurders hebben geselecteerd op hun ras.

Schoon schip
Vorige maand bracht De Voorzorg dat nieuws zelf naar buiten omdat de organisatie schoon schip wil maken. De corporatie heeft de zaak ook zelf voorgelegd aan het OM. Dat onderzoekt nu of het verhaal klopt en of er iemand vervolgd kan worden.

Lees ook: Woningcorporatie discrimineerde bij toewijzen huis

Managers
De managers die in die periode verantwoordelijk waren voor de toewijzingen van woningen, werken inmiddels niet meer bij De Voorzorg. Die corporatie heeft zo'n 3000 woningen in Hoensbroek, Heerlen en Brunssum.

Lichaamsgeur
Volgens De Voorzorg was niet alleen ras, maar bijvoorbeeld ook lichaamsgeur, medicijngebruik, seksuele geaardheid, strafrechtelijk verleden, godsdienst en levensovertuiging een factor waarop werd gelet bij het toewijzen van een woning. Bepaalde woningzoekenden werden vervolgens gediscrimineerd en geweigerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen