Overslaan en naar de inhoud gaan

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 6:45

Michael Heemels moet zich nog dit jaar verantwoorden voor het verduisteren van geld uit de PVV-kas.

Dat is het streven van het Openbaar Ministerie, zegt woordvoerster Resi Peters.

Kwestie
Of het gaat om de eerder door de PVV becijferde 176.000 euro of de door Heemels zelf genoemde 110.000 euro in het Volkskrant-interview, kon Peters niet zeggen. Heemels’ nieuwe advocaat Geertjan van Oosten kan op dit moment helemaal niets kwijt over de kwestie.

Lees ook: Heemels begon met coke na uit fractie zetten van Cor Bosman

​Afronden
PVV-fractieleider Robert Housmans hoopt dat het snel tot een rechtszaak komt. "Wij willen dit afronden. Als PVV hebben we openheid gegeven over alle cijfers. Ik hoop dat het OM en de provincie nu ook stappen zetten." De provincie doet nog een onderzoek naar de exacte schade voor de provinciekas.

Weinig goede woorden
De (ex) PVV-politici die in het interview worden genoemd, Cor Bosman en Laurence Stassen, hebben weinig goede woorden over voor hun voormalig politiek collega. Bosman, wiens vertrek volgens Heemels leidde tot zijn eerste lijntje coke.

Lees ook: Laurence Stassen: 'Heemels is een pathologisch leugenaar'

Huidig PVV-Kamerlid Dion Graus herkent zich niet in de kritiek op Wilders, al geeft hij wel toe dat de druk soms hoog is.

Lees ook: Graus over Heemels: 'Verhaal van junk, dief en alcoholist'

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Laurence Stassen: 'Heemels is een pathologisch leugenaar'
Graus over Heemels: 'Verhaal van junk, dief en alcoholist'
Heemels begon met coke na uit fractie zetten van Cor Bosman
Bosman: Wilders heeft weinig respect voor rechtbank
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen