Overslaan en naar de inhoud gaan

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 6:45

Michael Heemels moet zich nog dit jaar verantwoorden voor het verduisteren van geld uit de PVV-kas.

Dat is het streven van het Openbaar Ministerie, zegt woordvoerster Resi Peters.

Kwestie
Of het gaat om de eerder door de PVV becijferde 176.000 euro of de door Heemels zelf genoemde 110.000 euro in het Volkskrant-interview, kon Peters niet zeggen. Heemels’ nieuwe advocaat Geertjan van Oosten kan op dit moment helemaal niets kwijt over de kwestie.

Lees ook: Heemels begon met coke na uit fractie zetten van Cor Bosman

​Afronden
PVV-fractieleider Robert Housmans hoopt dat het snel tot een rechtszaak komt. "Wij willen dit afronden. Als PVV hebben we openheid gegeven over alle cijfers. Ik hoop dat het OM en de provincie nu ook stappen zetten." De provincie doet nog een onderzoek naar de exacte schade voor de provinciekas.

Weinig goede woorden
De (ex) PVV-politici die in het interview worden genoemd, Cor Bosman en Laurence Stassen, hebben weinig goede woorden over voor hun voormalig politiek collega. Bosman, wiens vertrek volgens Heemels leidde tot zijn eerste lijntje coke.

Lees ook: Laurence Stassen: 'Heemels is een pathologisch leugenaar'

Huidig PVV-Kamerlid Dion Graus herkent zich niet in de kritiek op Wilders, al geeft hij wel toe dat de druk soms hoog is.

Lees ook: Graus over Heemels: 'Verhaal van junk, dief en alcoholist'

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Laurence Stassen: 'Heemels is een pathologisch leugenaar'
Graus over Heemels: 'Verhaal van junk, dief en alcoholist'
Heemels begon met coke na uit fractie zetten van Cor Bosman
Bosman: Wilders heeft weinig respect voor rechtbank
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen