Overslaan en naar de inhoud gaan

OM in hoger beroep in zaak-Van Rey

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 16:59

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de zaak-Van Rey.

Justitie vindt de taakstraf van 240 uur die de rechtbank in Rotterdam de Roermondse oud-wethouder oplegde te laag. Volgens justitie is projectontwikkelaar Piet van Pol wel uitgebreid en opzettelijk bevoordeeld door zijn relatie met Van Rey, en smeerde Van Pol die relatie met giften als reisjes en etentjes.

Lees ook: Bestuurskundige: 'Blamage voor justitie'

Te lage straf
Het OM vindt de straf 'veel te laag' in verhouding tot de bewezen feiten. "Corruptie is corruptie. Een beetje corrupt bestaat niet", aldus een woordvoerder van het OM. Ook is het OM van mening dat er wel degelijk bewijs is dat dankzij Jos van Rey miljoenen euro's uit de Roermondse gemeentekas verdwenen in de zakken van projectontwikkelaar Piet van Pol.

Lees ook: Jos van Rey krijgt taakstraf van 240 uur

De verdediging beraadt zich nog op een eventueel hoger beroep. Van Rey wilde eerst een kop koffie drinken met zijn raadsvrouw Gitte Stevens, voordat hij daar uitspraken over wilde doen.

Lees hier alles over Jos van Rey.

Rechtbankpresident Janssen spreekt het vonnis uit.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Proces-Van Rey: Gezellig naar de vastgoedbeurs
LIVE: Rechtbank kijkt naar vastgoedprojecten Van Rey
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen