Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

OM in hoger beroep in zaak-Van Rey

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 16:59

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de zaak-Van Rey.

Justitie vindt de taakstraf van 240 uur die de rechtbank in Rotterdam de Roermondse oud-wethouder oplegde te laag. Volgens justitie is projectontwikkelaar Piet van Pol wel uitgebreid en opzettelijk bevoordeeld door zijn relatie met Van Rey, en smeerde Van Pol die relatie met giften als reisjes en etentjes.

Lees ook: Bestuurskundige: 'Blamage voor justitie'

Te lage straf
Het OM vindt de straf 'veel te laag' in verhouding tot de bewezen feiten. "Corruptie is corruptie. Een beetje corrupt bestaat niet", aldus een woordvoerder van het OM. Ook is het OM van mening dat er wel degelijk bewijs is dat dankzij Jos van Rey miljoenen euro's uit de Roermondse gemeentekas verdwenen in de zakken van projectontwikkelaar Piet van Pol.

Lees ook: Jos van Rey krijgt taakstraf van 240 uur

De verdediging beraadt zich nog op een eventueel hoger beroep. Van Rey wilde eerst een kop koffie drinken met zijn raadsvrouw Gitte Stevens, voordat hij daar uitspraken over wilde doen.

Lees hier alles over Jos van Rey.

Rechtbankpresident Janssen spreekt het vonnis uit.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Proces-Van Rey: Gezellig naar de vastgoedbeurs
LIVE: Rechtbank kijkt naar vastgoedprojecten Van Rey
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen