Overslaan en naar de inhoud gaan

OM in hoger beroep in zaak-Van Rey

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 16:59

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de zaak-Van Rey.

Justitie vindt de taakstraf van 240 uur die de rechtbank in Rotterdam de Roermondse oud-wethouder oplegde te laag. Volgens justitie is projectontwikkelaar Piet van Pol wel uitgebreid en opzettelijk bevoordeeld door zijn relatie met Van Rey, en smeerde Van Pol die relatie met giften als reisjes en etentjes.

Lees ook: Bestuurskundige: 'Blamage voor justitie'

Te lage straf
Het OM vindt de straf 'veel te laag' in verhouding tot de bewezen feiten. "Corruptie is corruptie. Een beetje corrupt bestaat niet", aldus een woordvoerder van het OM. Ook is het OM van mening dat er wel degelijk bewijs is dat dankzij Jos van Rey miljoenen euro's uit de Roermondse gemeentekas verdwenen in de zakken van projectontwikkelaar Piet van Pol.

Lees ook: Jos van Rey krijgt taakstraf van 240 uur

De verdediging beraadt zich nog op een eventueel hoger beroep. Van Rey wilde eerst een kop koffie drinken met zijn raadsvrouw Gitte Stevens, voordat hij daar uitspraken over wilde doen.

Lees hier alles over Jos van Rey.

Rechtbankpresident Janssen spreekt het vonnis uit.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Proces-Van Rey: Gezellig naar de vastgoedbeurs
LIVE: Rechtbank kijkt naar vastgoedprojecten Van Rey
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen